Gość JanekGk Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Pomóżcie, w czasie jazdy stanłął do zera licznik prędkościomierza, przestało nabijać kilometry itd. zapalił się ABS i TC, po czasie znowu się zapaliło i tak w kółko. Podłączylem do CDIF 2.0, wyświetliło bląd 0500 - czujnik pedkości własnej pojazdu, wymieniłem oba wejście i wyjście syganału w automacie. Byo dobrze iznowu to samo, teraz wyświetla bląd 24, saygnał prędkości lub poziomu paliwa, co to może być   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gawlak Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 moze napisz jaka to vectra bo nei chce mi sie zgadywac czy to B czy C bo A to chyba nie jest   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JanekGk Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 No tak, zapomniałem sie, to jest Vectra B 2.5 V6 z automatem AF 20 z 1999roku. Dziś jadac było już prawie OK ale zaczęło świrować przy hamowaniu, standartowo ABS i TC i licznk...   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gawlak Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 w vectra B bierze sygnal predkosci z czujnika ABS o ile pamietam lewego jak zaczyna swirowac to zapala sie kontrolka ABS i TC no i oczywiscie predkosciomierz   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JanekGk Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 nie mam wyjścia, napewno sprawdzę tą możliwość, będziemy w kontakcie...   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JanekGk Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 No niestety wymieniłem profilaktycznie czujnik ale nadal było to samo. Znajomy doszedł do sedna sprawy, padł sterownik pompy ABS, po wymianie wszystko wróciło do normy, komputerem trzeba było skasować błędyi skalibrować TC. Teraz mam do sprzedania po taniości czujnik ABS i pompę, jak coś proszę pisać...   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gawlak Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 czujnik sobie zostaw one dosc czesto padaja trafiles na najgorsza z mozliwych opcji padl sterownik ale mozna sie z nim bylo polaczyc normalnie pada taz ze nie ma z nim polaczenia wtedy wiadomo od razu co i jak   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JanekGk Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Mój msgik próbował go zregenerować, rozciął obudowę, dostał się do układu i wszystko było w porządku, musiał się schrzanić w środku pod układem scalonym albo krzemienie, było minęło po problemie...   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi