Gość Kenorek Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Otoz mam taki problem ze nie dzialaja zegary w mojej Omedze B FL 1999 r 2.5 tds automat Nie dziala wogole predkosciomierz nabijanie kilometrow glowne i dzienne oraz podswietlenie zegarow a takze niektore kontrolkiCzasami wskaznik temperatury nie pokazuje jej i obrotomierz sie zawiesza ( raz dziala poprawnie a raz drga caly czas na 0 tys obr/min ) Jestem 3 wlascicielem 2 w kraju a doszedlem do filmiku ze juz u pierwszego wlasciciela to padlo za granica Co moze byc przyczyna Znajomy mowil ze ktos sie chyba bawil przy elektryce i zeby to dzialalo trzeba wyrzucic tempomat Ale do konca nie jest pewny.... A moze jakis bezpiecznik jest padniety Wiec pytam jakie jest wasze zdanie co mozna zrobic aby to doprowadzic do ladu POZDRAWIAM   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/54694-niedzialajace-zegary-omega-b-fl/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 (edytowane) niektore kontrolkiCzasami wskaznik temperatury nie pokazuje jej i obrotomierz sie zawiesza ( raz dziala poprawnie a raz drga Witam. szukania jest dużo w samej desce , bo jeśli autko jeździ poprawnie , to trza sprawdzić ścieżki na foli , gniazdo wtykowe od deski ( chyba tak się nazywa) , no i wtyczki(wtyczkę) od wyświetlacza ( + żarówki) . W pierwszej kolejności warto obadać stan styków na gnieździe i wyjścia ścieżek na foli , które się tam stykają . Może po prostu folia jest pofałdowana . Ja profilaktycznie podklejałem gąbkę do uszczelniania okien ( trochę trza było ją zcieniować). Z deskami jest trochę namieszane ( nie jestem elektrykiem), bo z tego co kojarze , są na jedną wtyczkę i na dwie ( MID , TID - nie znam szczegółów ). Ja mam benzyniaka , a deske mam od diesla (r1995). W sam naprawiam podają , że wskaźniki montowane w autkach produkowanych do VIII 1997 , nie mogą być zastosowane w autkach wyprodukowanych po IX 1997 ( te z deski) Edytowane 29 Lipca 2012 przez Gość   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/54694-niedzialajace-zegary-omega-b-fl/#findComment-450480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi