Gość cysio Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Witam ! Od pewnego czasu nie mogę naprawić centralnego zamka . Aktualnie nie działa nic , ani z pilota ani kluczykiem .Słychać tylko lekki stuk siłowników ...nagrałem video A sprawdzałem . -Wymieniłem siłownik master od kierowcy -bezpieczniki -Centralka wygląda jak nowa - programowałem na nowo kluczyki - OP-Com rano pokazał : Łączna ilość kodów błędów: 2 00041 - Niezadziałanie wyłącznika blokady drzwi kierowcy Nie występuje 00042 - Niezadziałanie przełącznika zamknięcia drzwi kierowcy Nie występuje Odłączyłem centralkę : Pod kostkę od centralki podpinam tak kabelki: Brązowy (masa) + Czarny z Czerwonym paskiem Czerwony (+) + Czarny z Niebieskim paskiem EFEKT : Odblokowanie motoru Przednich drzwi (Tak mi się wydaje bo kiedy nie chce mi otworzyć albo zamknąć drzwi to pierw muszę taki hit zastosować) Brązowy (masa) + Czarny z Zółtym paskiem Czerwony (+) + Czarny z Czerwonym paskiem EFEKT: Siłowniki otwierają wszystkie drzwi + klapa + wlew czyli komplet Potem : Brązowy (masa) + Czarny z czerwonym paskiem Czerwony (+) + Czarny z zółtym paskiem EFEKT:Siłowniki zamykają wszystkie drzwi + klapa + wlew czyli komplet Następnie podłączam Centralkę zamykam auto Klikam ,prykam i dupa dalej to samo czyli NIE DZIAŁA !! . Dochodzę do wniosku ze centralka może być uszkodzona ...Chyba ...(jak to sprawdzić ?) Fotki centralki : Ten biało niebieski kabel który widać na ostatnim zdjęciu wydaje mi się że był wymieniany bo jest tam nawinięta grubo izolacja , ten kabel jest za schowkiem i wchodzi w prawy przedni bok ale nie do słonika .(Nie mam pojęcia od czego on jest ) Może koledzy macie jakiś inne jeszcze propozycje zdiagnozowania Usterki . Pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/55105-astra-g-centralny-zamek-klika-ale-nie-dzia%C5%82a/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cysio Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam !! Nowa centralka założona , działa Smile W starej uszkodzony prawdopodobnie jeden z przekaźników SIEMENS Koszt 50 zł Smile Edytowane 16 Sierpnia 2012 przez cysio   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/55105-astra-g-centralny-zamek-klika-ale-nie-dzia%C5%82a/#findComment-452507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi