Gość Jax Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam Otóż na mojej vectrze b 97' w niektórych miejscach szczególnie na dolnej części drzwi jakiś czas temu pojawiła się rdza a także z tyłu na nadkolach. Ostatnio zacząłem trochę ściągać tę rdze szlifierką z tarczą z papierem ściernym. W niektórych miejscach szczególnie na drzwiach widać że rdza nie przeżarła całkowicie blachy i dało się ją zeszlifować. Na razie te miejsca w których starłem rdze zamalowałem takim podkładem antykorozyjnym (takim białym mleczkiem który po wyschnięciu robi się przeźroczysty). Chciałbym to jednak zrobić bardziej profesjonalnie tzn. nałożyć jakiś podkład, szpachle i dorobiony lakier i dlatego chciałbym się was zapytać co dokładnie będzie mi potrzebne i jakie polecacie dobre do tego produkty? Czy w ogóle ktoś z was próbował robić coś takiego ze swoją vectrą samemu? W jakich mniej więcej odstępach czasu nakładać na podkład szpachle itp.? Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam Edytowane 20 Sierpnia 2012 przez Jax   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadzii123 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 http://forum.opel24.com/topic/28355-Klepanie-szpachlowanie-malowanie/   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi