Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam astre G 2.0 Dtl 99r.

Porblem polega natym, że nie mam świateł jak w temacie. Działa jedynie mruganie światłami długimi. Świecą również światła postojowe i przeciwmgielne - wszystkie. Przeglądając różne fora postawiłem na zepsuty zespolony przełącznik kierunkowskazów. Więc wymontowałem, rozebrałem, zaginałem blaszki, wmontowałem - świateł nie ma. Więc takowy kupiłem na allegro (używany). Po wymianie przełącznika świateł dalej nie ma. Zwierając wtyki (30 i 56 w kostce zapalają się światła mijania, zwierając na krótko wtyki 30 i 56 a zapalają się światła długie) - wynika że przekaźniki są sprawne jak i bezpieczniki oraz żarówki

Proszę o pomoc....

Czy manetka, którą zakupiłem również jest zepsuta?

Czy jest gdzieś indziej "diabeł pogrzebany"?

Dodam jeszcze, że od czasu zaginiecia świateł zapala się czasem żółta lampka ABS ------czarna magia

https://forum.opel24.com/topic/55412-brak-%C5%9Bwiate%C5%82-drogowych-i-mijania-ale-s%C4%85-postoj%C3%B3wki/

Wymieniles w koncu przelacznik kierunkowskazow czy wylacznik swiatel? Uszkodzony masz wylacznik swiatel najprawdopodobniej.

Wymieniles w koncu przelacznik kierunkowskazow czy wylacznik swiatel? Uszkodzony masz wylacznik swiatel najprawdopodobniej.

wymieniłem przełącznik kierunkowskazów, włącznik świateł jest działający (tak myślę). Gdyż działają postojowe, działa światło wewnętrzne, tylko mijania i drogowe nie. Powtarzam, że miganie długimi działa (manetką od kierunków).

włąśnie rozebrałem włącznik świateł - styki nie są wytarte, wyczyściłem je tylko, Efekt po włożeniu przełącznika taki sam - brak śwtateł. Dzisiaj jeszcze próbowałem włączyć "na krótko" zwierając piny w kostce przy kierunkach i nie mogłem włączyć samych świateł mijania, załanczały się tylko światła długie