Gość Lif3less Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Witam Od dwóch dni zauważyłem, że spod samochodu kapie ropa. Nie są to dużo ilości po wstawieniu samochodu do garażu i zajrzenia pod spód widać jak 1 raz 2 krople... pociekło...myślałem że to olej... ale po zapachu jest to ropa. Jak samochód stoi nic się nie dzieje (nie kapie). Po przejechanie i unieruchomieniu pojazdu kapie. W trakcie jazdy nie wiem czy coś cieknie czy nie... w kabinie nie czuć żadnych oparów ropy. Moje pytanie brzmi skąd to kapie... Kapie tak jakby spod dolnej krawędzi miski olejowej, w tej okolicy sa krople na betonie... Nie widać żadnego miejsca wycieku... Po wizycie u mechanika i obadaniu problemu stwierdził, że nie wie skąd to leci... OKOLICE POMPY WTRYSKOWEJ, STEROWNIK, WTRYSKIWACZE, ZAWÓR TCV - SUCHE... spod FILTRA PALIWA TEŻ NIE KAPIE BO SUCHY... PRZEWODY TEŻ SUCHE... Wilgotna jest tylko dolne okolice miski olejowej... Sprawdzałem olej - nie ma w nim paliwa... WIĘĆ SKĄD TA NIESZCZELNOŚĆ Pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/55440-wyciek-paliwa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi