Skocz do zawartości

Najlepsze firmy produkujące paski rozrządu do Tygrysków

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich

Na początku chciałbym się ładnie przywitać i podziękować że istnieje fajne forum ???

Od niedługa jestem posiadaczem Opla Tigra 1.4 16v

Juz się troszkę obczytałem w tematach na forum, tym nie mniej mam jedno pytanie :

Czy kupując pasek rozrządu do Opla Tigra nalezy się kierować jakimis wytycznymi co do producenta ? Wiadomo że najlepszy to taki z serwisu Opla, ale na to mnie raczej nie stać puki co.

Nie powiem że intrygują mnie oferty na Allegro.pl

Jakie są najlepsze tego typu firmy co produkują paski rozrządu ? Macie jakieś preferencje ?

(dla pomocy podam link na allegro: PASKI ROZRZĄDU

pozdrawiam :?

https://forum.opel24.com/topic/5551-najlepsze-firmy-produkuj%C4%85ce-paski-rozrz%C4%85du-do-tygrysk%C3%B3w/

Jak mam ci poradzić to zrób wymianę w dobrym Warsztacie który daje gwarancję !

Proponuję pasek Gates i pamiętaj że wymienia się rolkę napinacz i pompę wody - tylko wtedy można domagać się zwrotu kaski w razie zerwania paska - czego oczywiście nie życzę ale licho nie śpi

Ja również proponuje pasek Gates'a. Niedawno wymieniałem cały rozrząd (pasek- pompa-napinacz) i mechanik doradził właśnie pasek tej firmy.

[ Dodano: Wto Paź 23, 2007 08:50 ]

I jeszcze jedna sprawa. Przy zakupie części nigdy nie kieruj się tym że są tanie. Warto dołożyć troszkę kasy i kupić coś dobrego. Oczywiście moim zdaniem nie ma co przeginać w drugą stronę i kupować super drogich części i płacić za reklamę. :?

:*

dzięki za odpowiedź ???

Pasek w końcu zakupiony, łacznie z rolkami i z pompą. A jesli chodzi o ceny to ja wiem, chodziło mnie bardziej o doświadczenie Was, uzytkowników podobnych autek. Nie mam zamiaru posępić 20 czy 30 złotych i kupić jakieś coś nie wiadomo co.

:?

Będzie dobrze

...choć kilka dni będę jeszcze jeździł na "paluszkach"

....ale wierze że się uda

???

pozdroofki