Gość kuba26 Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 (edytowane) Witam, samochód ma przejechane 175 tys. od jakiegos czasu ( moze roku ) auto dziwnie zachowuje się w takiej sytuacji: a) Gdy jade jednostajnie w korku załóżmy 30 km/h na 2 biegu i mam wtedy jakies 1200 obr i puszcze gaz, po czym leciutko go dodam (dalej w dolnym zakresie obr) to w momencie gdy poda paliwo to auto szarpnie raz. Tak jakby za duża dawka szła na start. b ) analogiczna sytuacja gdy jest płaska droga lub nieco z gorki również niski bieg 2ka - lub 3ka. Jade jednostajnie, puszczam gaz i gdy obroty zejda do ok 900 obr czyli wtedy gdy silnik sam podaje paliwo aby nie zgaslo auto to zaczyna szarpac - podaje paliwo/odcina /podaje/odcina (dodam ze w tym momencie na obrotomierzu gdy poda paliwo sam od siebie bez gazu obrotu gwałtownie rosna o jakies 100 obr po czym spada do 900 i tak w kolo dopoki nie wkrece auta noga do min 1000-1100 obr). Auto wtedy zachowuje sie doslownie jak żaba ( taki widok jak ktos nie umie ruszac na nauce jazdy) Czym moze to bys spowodowane? Luz na zaworach? Błędów nie ma bo byłem niedawno na kompie (auto stanelo na trasie 1200 km do domu - diagnoza sterownik pompy padł). Filtry wymienione, auto zadbane na biezaco serwisowane. Edytowane 6 Września 2012 przez kuba26   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/55586-problem-z-astr%C4%85-g-17-dti-rozregulowane-zawory/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość password Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 nie zawsze ale sporadycznie czasami mój też się tak zachowuje w analogicznej sytuacji, zawory zostaw w spokoju ja myślę że wszystko jest w najlepszym porzadku   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/55586-problem-z-astr%C4%85-g-17-dti-rozregulowane-zawory/#findComment-454806 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi