Gość Wolly87 Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 witam Posiadam opla astrę I z silnikiem 1,6i z 1994r. z instalacja gazową.autko naprawe zadbane ale od pewnego czasu mam z nią problem. podczas rozruchu aby przełączyc go na gaz przejeźdzam kilka kilometrów a potem przełączam go na gaz aby nie robic tego na zimnym silniku. Problem jednak w tym iz astra na zimnym silniku na benzynie przerywa i jest słaba. szarpie i dopiero po około 1,5 km przestaje. gdy silnik jest ciepły tak się nie dzieje. Przy odpalaniu nie ma problemu. Gdy na zimnym silniku od razu przełacze go na gaz to tez nie ma prablemu i nie szarpani. sprawdzałem go na kompuiterze i nie wskazauje żanych błedów. wyminiełem, juz świece i kable i nadal to samo. Miał ktoś podobna sytuację?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/55590-opel-astra-16i-z-instalkacja-gazow%C4%85-przerywa-na-zimnym-silniku/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi