Gość arkkadiusz74 Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 (edytowane) Mój problem jest taki a mianowicie,po odpaleniu samochodu czy to na zimno czy ciepło i naciskaniu gazu pedał reaguje z opoznieniem a wcześniej słychać syk(powierza?)jak naciskam bardzo wolno to objaw jest mnieszy,gdy chce jechać samochód przyspiesza na każdym biegu z opóznieniem chwilowym również,tak jakby na chwilę stawał dęba by pozniej nadrobić to co stracił i tak na każdym biegu sie dzieje.Pozniej po 2 minutach samochód przechodzi wreszcie na gaz i objaw znika momentalnie,reakcja na gaz jest natychmiastowa i jest git. To wszystko dzieje sie co dziwne tylko przy temperaturze na zewnątrz powyżej 15 stopni,czyli rano gdy jest 10 stopni i mniej jedzie na benzynie dość żwawo,po południu po odpaleniu zafaluje obrotami i sie dławi gdy chcę podtrzymać obroty.Te objawy się w miare czasu stabilizują(jak wymuszę jazdę tylko na benzynie)zaś rano obroty równe,moze nie raz lekko podwyższone ale jest spokojnie,pedał gazu równiez reaguje od razu bez dławienia. Juz myślałem,ze to moze pompa paliwa albo filtr paliwa(wymieniłem)albo wtryski,ale przeciez rano jest wszystko ok,to o co tu chodzi? Zaznaczam,ze na gazie nie ma żadnych problemów,tak jakby instalacja gazowa nie była czuła na temp powietrza na zewnątrz.... Edytowane 16 Września 2012 przez arkkadiusz74   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/55807-d%C5%82awienie-silnika/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi