Gość JanekGk Opublikowano 22 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 w Vectrze B 2.5 V6 po kompletnej wymianie rozrządu wraz z uszczelniaczami wałków rozrządu i dolnym wału korbowego po przejhechaniu już 10 km zaczął cieknąc olej. Po ponownym rozebraniu obudowy i koła pasowego dolnego okazało się, że cieknie spod nowego uszczelniacza wału korbowego. Wymieniłem i ponownie to samo. Całe szczęście, że serwis mam u brata, który ma warsztat, zdjeliśmy drugi już oring i co więcej taką tuleję za kołem zębatym paska rozrządu i co się okazuje, stary uszczelniacz wyrobił sobie układ na tuleji, bo widoczna jest rysa na całej okazałości w koło tuleji. Lekko zeszlifowaliśmy i zobaczymy co dalej, narazie złożone jest na starej tuleji. Czy ktoś miał może podobny przypadek???   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/55968-wyciek-spod-ko%C5%82a-pasowgo/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi