Gość Zagubiona Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Witam mam ogromny problem(a przynajmniej dla mnie bo nie znam sie na samochodach) tylko jezdze po mechanikach.Ostatnio mialam do wymiany sprzeglo bo juz bylo przy samej podlodze,w tym wlasnie czasie pojawilo sie cos takiego(odglos,jakies szuranie) do konca nie wiem jak to okreslic tzn na puszczonym sprzegle,na luzie.Tak wiec pojechalam do serwisu.Tam mi wymienili caly komplet z zaciskiem,chcialam rowniez wymiane plyn przy jednym,mieli spawdzic przy wymianie tego wszystkiego ten odlos,dlaczego to jest i czego to wina,ja sadzilam ze to od sprzegla i dojezdzilam je do konca.Potem odebralam je z naprawy po 18 bo z robili mi w tym samym dniu,ledwie ze zdazylam,zaplacilam1100zl w zaokragleniu,wzielam fakture,klucze i zadowolona poszlam do samochodu a tam okazalo sie ze ze na luzie dalej to sppzeglo slychac,po wcisniecie sprzegla jest cisza,wrocilam sie i pytam sie faceta czemu ten odglos jest nadal a on mowi ze to nowe czesci i powinno byc ok a w razie czego to mam podjechac-no to spoko. Wymienialam to poczatkiem lipca,w sierpniu pojehcalam do nich tzn bylam dwu krotnie bo za pierwszym razem mowili ze musze wjechac na kanal bo oni nic nie slyszac wiec w sierpniu na poczatku przyjechalam no i wtedy mowia ze faktyczniec cos slychac ale oni musza cala skrzynie wyciagac a to koszta,duzo pracy,i nie wiadomo co to jest,a ja do nich ze mieli to wszystko sprawdzic przy jednej robocie jak wymieniali sprzeglo(podobno mechanikom biuro nie przekazalo) ale teraz to kto poniesie koszty kolejnej robocizny,kazali mi troche pojecdzic zeby bardziej bylo to slychac.Teraz mamy pazdziernik i we wtorek chcialabym do nich podjechac bo moze to byc kolo dwumasowe. Problem jest tego typu bo nie wiem co mam zrobic bo musze to naprawic ale co teraz mam zaplacic kolejny raz?No jakos mi nie na reke bo juz raz placilam a robocizna to tez nie jest malo dla mnie wrecz odwrotnie a moja astra 1,1.6,benzyna z 1991 roku,ktora kupilam za zaledwie trzy tysiace no jakos nie wiedza mi sie takie kosztaa znowu tez jej nie oleje bo fajnie chodzi,mam sentyment do niej no i duzo czesci juz powymienialam(amortyzatory przednie,tylnie,gumy,tuleje,pompe,paski,rolki,to sprzeglo,klocki i tarcze hamulcowe,uszczelke pod glowica-silnik jest suchy i trzyma jak diabli w komplecie z czujnikami,palec,kopulke i kable wysokiego napiecia) takze sprzedac to tez mi sie nie oplaci bo nie wiadomo na co potem trafie. Powiedzcie mi co mam z tym fantem zrobic bo sadze ze w tej samej cenie to mi tego nie zrobia choc powinni.Czekam na odp.Pzdr.dzieki   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/56306-sprzeglo/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xflash Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 na luzie podnieś ręką pedał sprzęgła w górę - jeżeli szum cichnie to ewidentnie łożysko wyciskowe do wymiany, a to powinni zrobić jak już wymieniali cały komplet sprzęgła   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/56306-sprzeglo/#findComment-458709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAROMV6 Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Tam mi wymienili caly komplet z zaciskiem kpl to docisk, tarcza i łożysko mieli to wszystko sprawdzic przy jednej robocie jak wymieniali sprzeglo(podobno mechanikom biuro nie przekazalo) to oni dali ciała wtedy mowia ze faktyczniec cos slychac ale oni musza cala skrzynie wyciagac a to koszta,duzo pracy to już nie powinno Cię martwić dałaś zlecenie w którym określiłaś zakres prac, a z którego w pełni się nie wywiązali w związku z tym składasz reklamację a ich zasrany obowiązek w tym jest taki, że powinni w razie potrzeby nawet zdemontować całość i usterkę usunąć. Gwarancję masz na części ale również na usługę. Zgłoś się do Rzecznika P Konsumenta u siebie w mieście i "zaciągnij języka". we wtorek chcialabym do nich podjechac bo moze to byc kolo dwumasowe w tym modelu go nie ma - jest zwykłe.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/56306-sprzeglo/#findComment-458726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi