Gość SiwyC20XE Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Moze ktoś wie jak wyregulować drzwi w astrze G -powiem odrazu ze luzu nie ma na zawiasach,wymiana tych smiesznych bolców też nie pomogła -regulacja rygla takze!- astra nie była bita!Denerwuje mnie to bo przednie drzwi od kierowcy gdzies tak na wysokosci klamki odstają w stosunku do tylnych a dół jest ok.! -a znowu jak wsune głebiej rygiel zeby góra była tez ok. to wtedy juz trzeba nimi trzaskac jak za tesciową zeby sie zamkneły!-a moze góre tylnych wysunąć zeby przód z tyłem spasować-ale to też trzeba na to jakieś sposoby i wolałbym tyłu nie zaczepiać bo jest cały ok.! i ładnie sie zamyka a znowu po odsunieciu mógłby mi tam wiatr hulać!Wiem ze zawiasy są przyspawane,zastanawiam sie jeszcze czy te tulejki w które wbija sie te bolce nie są wprasowane na zasadzie mimośrodu i czy tam nie ma niewielkiej regulacji?-bo tak to nic mi nie przychodzi do głowy -pozostawało by tylko porządny młot i wbijać zawias w słupek! Po drugiej stronie też jest mała niedoskonałosc spasowania ale niewielka i ona az tak nie razi w oczy! To juz w starszej astrze F miałem problem z zawiasami bo złapały luz i drzwi podskakiwały na dołkach to rozwierciłem zawiasy wiertarką pneumatyczną kontową na wiekszą srednicę bolców i do tej pory jest ok.drzwi bez luzu i szczeliny ok.-mimo tego że podłużnica była ciągnieta!!! Nie wiem jak OPEL mógł wypuscic tą astre z takimi drzwiami??? -i to w dodatku asterka ze szwajcarii ! pomóżcie prosze albo przynajmniej pocieszcie że macie tak samo! DZIEKI POZDRAWIAM   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/56360-astra-g/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arek Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 a moze ktos probowal do tej astry wejsc odginajac wlasnie gorna czesc drzwi czasami jak odholowywuaj auta to fachowcy tez tak robia zeby dostac sie do srodka i spuscic auto z recznego lub na luz - wtedy poduszki takie male podkladaja i je pompuja w kazdym badz razie nie jest to normalne ja to bym zrobil tak: szyba w dol i recami lekko na otwartych drzwiach gora pociagnac do srodka ( w ta stroan co brakuje) i final wszystko oczywisice z wyczuciem na koniec sprawdzic czy szyba sie dobrze zamyka i po sprawie...   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/56360-astra-g/#findComment-459425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi