Gość szymonOPC Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Witam muszę wymienić licznik w Vectrze Sport po lifcie 1.8 Benzyna zegary mam wyskalowane na 220 km/h. Mam okazję kupić po liftowy od 2.5 benzyna ale jest wyskalowany do 260 km/h. I pytanie jeśli założę ten drugi to czy nie będzie przekłamania na prędkości. Pytałem się w Serwisie Opla i ludzi którzy zajmują się naprawą opli przede wszystkim elektryki i powiedzieli że Vectra B bierze prędkość z modułu abs-u i jeśli ten moduł nie wymieniam a same zegary więc nie powinno być żadnych złych wskazań. Proszę o POMOC osób które już to robiły i wiedzą "z czym to się jee" P.S. Wiem wiem że przed liftowy nie pasuję do po liftowego i to samo benzyna i diesel.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gawlak Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 wedlug mnie bedzie przeklamywac jest inaczej wyskalowany   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymonOPC Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 a od 2.0 w sumie jest tak samo jest wyskalowany ale jest to zawsze wersja 4 cylindrowa. Bo wiadomo 2.5 to wyższa szkoła jazdy   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymonOPC Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Witam a wiec zegary włożyłem od 2.0 wszystko działa w należytym porządku ale jak twierdził "Gawlak" przekłamuje. Dodam że przekłamuje od 60km/h gdyż zegar od 1.8 jaki miałem jest identycznie rozmieszczenie cyfr do 60km/h co w 2.0. Mało tego sprawdzałem z drugą Vectrą z oryginalnymi zegarami tj. im wyższa prędkość to różnica w przekłamaniu prędkości troszkę większa. Temat uważam za zamknięty, DZIĘKUJĘ ZA POMOC "GAWLAK"   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi