Gość Enigma43 Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, ostatnio stałem się właścicielem opla vectry 2.0 115KM 92r. Sedan Piszę ponieważ mam problem z odpaleniem go, auto posiada instalacje gazową , ponieważ był na rezerwie to zalałem mu 15L benzynki i próbowałem go odpalić na waszce ale nic z tego nie wyszło. Śledząc tematy na forum sprawdziłem pompe paliwa podpinając do aku i kręci, przekaźnik również działa bo cyka (raz gdy przekręcam kluczyk a drugi raz gdy kręce rozrusznikiem) . Próbowałem sprawdzić przekażnik miernikiem czy jego cewka nie jest uszkodzona ale tu narodził się problem, mianowicie nie moge odnaleźć jego cewki , czy to może oznaczać, że jest on uszkodzony , czy po prostu jest to taki model ?? Poza tym powiedzcie proszę czy siedząc w aucie można usłyszeć pracującą pompę paliwa ?? Jestem Elektromonterem i sprawy mechaniczne auta to moja pięta achillesa. Pozdrawiam i życze wszystkim miłego dnia.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Poza tym powiedzcie proszę czy siedząc w aucie można usłyszeć pracującą pompę paliwa ?? Z tym różnie bywa . Jak jest w dobrym stanie i dobrze wyciszona , to niekoniecznie. Na początku otwierałem klapę bagażnika , żeby usłyszeć "bzyknięcie". Zakładam , że do tego samouczka jescze nie dotarłeś Kody błędów Opel Corsa   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Enigma43 Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Witam wszystkich. Awaria została usunięta, okazało się żą pompa tak długo działa na sucho że się zastał, ale stara dobra metoda młotka odmuliła pompę i zaczęła działać . Dziękuje za pomoc i pozdrawiam.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gawlak Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 to niedlugo zapewne padnie na amen majac LPG nie mozna zapominac o ukladzie paliwowym raz odpalac na benzynie dwa od czasu do czasu pogonic auto tez na benzynie   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi