Skocz do zawartości

BRC Sequenty 24 dużo pali i ciężko zapala !

Rekomendowane odpowiedzi

Gość MoFE Technology

Witam ! Od niedawna posiadam opla vectra b 1.8 16v i jestem zawiedziony jego spalaniem. Ciężko odpala, zauważyłem zapalający się check engine i okazało się, że pokazuje błąd USZKODZONY CZUJNIK OBROTÓW WAŁU KORBOWEGO. Wiem, że dość powszechnie psują się czujniki OBROTÓW WAŁKÓW ROZRZĄDU a tu o dziwo czujnik obrotów wału korbowego ;p Tak więc błąd od razu usunęliśmy, check engine się nie zapala, ale tak ciężko jak zapalał tak zapala ;p Do tego to spalanie... Pali ok 15L gazu ! Uważam, że to o wiele za dużo i zastanawiam się co może być tego powodem ? Nie kicha, nie szarpie i chodzi naprawdę znakomicie, po za odpalaniem.

Co o tym myślicie ? Dlaczego tak dużo pali ? I czemu tak ciężko zapala na LPG, jak i na benzynie ?

Edytowane przez MoFE Technology

https://forum.opel24.com/topic/56502-brc-sequenty-24-du%C5%BCo-pali-i-ci%C4%99%C5%BCko-zapala/

kolego po pierwsze pisz normalnie

nie musisz pogrubiac ani podkreslac tekstu

po drugie mamy dzial LPG na forum

kiedy ostatnio byl przeglad gazu robiony ??

moze czas podjechac do gaziarza co ??

a co do czujnika

to montuje sie tylko oryginalny

zadnych zamiennikow

dlaczego ??

to juz sam poszukaj i poczytaj

pisalismy o tym setki razy

https://forum.opel24.com/topic/56502-brc-sequenty-24-du%C5%BCo-pali-i-ci%C4%99%C5%BCko-zapala/#findComment-459767

Gość MoFE Technology

kolego po pierwsze pisz normalnie

nie musisz pogrubiac ani podkreslac tekstu

po drugie mamy dzial LPG na forum

kiedy ostatnio byl przeglad gazu robiony ??

moze czas podjechac do gaziarza co ??

a co do czujnika

to montuje sie tylko oryginalny

zadnych zamiennikow

dlaczego ??

to juz sam poszukaj i poczytaj

pisalismy o tym setki razy

Nie mam pojęcia kiedy był ostatni raz u gazownika, zakupiłem go 2 tygodnie temu.

To, że wkłada się tylko oryginalny ( firmowy ) czujnik to wiem, tylko nie wiem czy od tego może ciężko zapalać ;p

Co do działu LPG, najwyraźniej go przeoczyłem i przepraszam :)

https://forum.opel24.com/topic/56502-brc-sequenty-24-du%C5%BCo-pali-i-ci%C4%99%C5%BCko-zapala/#findComment-459830