Gość daro554 Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Witam. Mój problem polega na tym iż samochód jak postoi np.trzy-cztery dni to nie mogę go odpalić z powodu braku prądu. Akumulator jest dobry BOSCH roczny. Z dnia na dzień jest wszystko ok.,tylko jak nie jest odpalany kilka dni to coś mu zabiera ten prąd i silnik nie kręci.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Może radio...może alarm. U mnie właśnie ten drugi dziad pożerał prąd w takich ilościach, że po 3 dniach postoju rozrusznik nie kręcił. Sprawdzałeś miernikiem pobór prądu na postoju?   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daro554 Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 (edytowane) Miernik mam,tylko podpowiedz jak mam to zmierzyć-do czego podpiąć. Edytowane 15 Października 2012 przez Kacper zbędny cytat   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Ustawić miernik na pomiar amperów. Odpiąć kleme minusową z aku i wpiąć sie miernikiem między ta klemę a akumulator. Odczytać pomiar i podać w tym temacie   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daro554 Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 (edytowane) Przeprowadziłem test miernikiem. Ustawiłem na 10 amper i przy zamkniętych drzwiach przez centralny zamek pokazuje 0.14, a przy otwartych 0,04 Nie wiem czy to dobrze czy źle. Odłączałem centralkę alarmu i wartości są bez zmian. Edytowane 15 Października 2012 przez daro554 zbędny cytat   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi