Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem jak to ma zmienic program ECU z 4 na 3 cylindry

tak to wyglada w teorii

masz 3 opcje zakupu sterownika

1.NIE WYLOGOWANY – STEROWNIK Z ZAPISANYMI DANYMI POPRZEDNIEGO SAMOCHODU KTÓRY NALEŻY PRZYGOTOWAĆ DO PROGRAMOWANIA PRZED MONTAŻEM, NIEZBĘDNA INGERENCJA WYSPECJALIZOWANEGO ELEKTRONIKA.

2.WYLOGOWANY – STEROWNIK JUŻ JEST PRZYGOTOWANY DO POWTÓRNEGO PROGRAMOWANIA TZN. WYCZYSZCZONY Z DANYCH POPRZEDNIEGO SAMOCHODU LUB W ZALEZNOSCI OD MODELU AUTA Z USTALONYM NUMEREM NADWOZIA I KODEM CAR PASS. STEROWNIKOWI PO ZAMONTOWANIU NALEŻY WPISAĆ URZĘDZENIEM DIAGNOSTYCZNYM KOD PIN SWOJEGO SAMOCHODU A NASTĘPNIE ZSYNCHRONIZOWAĆ SPS.

3.KOMPLETNY Z IMMOBILAIZEREM – MONTAŻ MOŻE WYKONAĆ KAŻDY. STEROWNIK W KOMPLECIE Z CZYTNIKIEM IMMOBILAIZERA ORAZ PASTYLKĄ ( TRANSPONDER ) DO KLUCZA. NALEŻY WYMIENIĆ 3 ELEMENTY I KOMPUTER DZIAŁA NIE WYMAGA PROGRAMOWANIA LUB INGERENCJI ELEKTRONIKA

osobiscie montowalem niewylogowane sterowniki w starszych modelach opla oznaczenia silnika Y i X

nigdy nie bylo problemu z odpalaniem i z programowaniem

a wylogowac (zmienic dane mozna juz po montazu do nowego auta)

https://forum.opel24.com/topic/56601-wymiana-sterownika-zgodno%C5%9B%C4%87-numer%C3%B3w/page/2/#findComment-460381

• 1 rok później...
Gość Trebuh

kolego Gawlak rozumiem,że w X10XE z 99 roku w Corsie B jak wrzucę identyko sterownik ktorego ktos wczesnij nie wylogowywał przed demontazem i dopiszę go do auta to bedzie to banglać?? i pewien jesteś na 100% ze nie trzeba wylogowywac motronica 1.5.5 w Corsie B jak to jest w Corsie C?

https://forum.opel24.com/topic/56601-wymiana-sterownika-zgodno%C5%9B%C4%87-numer%C3%B3w/page/2/#findComment-536562

Gość Trebuh

Widzę,że nie doczekam się odpowiedzi to sam ją stworzę.Otóż w Corsie 1999r x10xe na strowniku Bosch motronic 1.5.5 trzeba znac kod PIN do immo.Faktycznie nie wylogowuje się starego sterownika ani nowego nie zalogowuje ale OP-COM dopisuje sterownik dopiero po weryfikacji PIN z auta.Ja zrobiłem to techem ,trzeba tylko zrobić blokadę rozruchu na podmienionym sterowniku i wóz zapala.Wiadomo SPS tez warto zrobić jeżeli zmieniany sterownik nie ma najświeższego dostępnego softu.Temat w 100% sprawdzony i pewny.

https://forum.opel24.com/topic/56601-wymiana-sterownika-zgodno%C5%9B%C4%87-numer%C3%B3w/page/2/#findComment-536938

• 5 lat później...
Gość procek33
W dniu 9.05.2014 o 21:53, Trebuh napisał:

Widzę,że nie doczekam się odpowiedzi to sam ją stworzę.Otóż w Corsie 1999r x10xe na strowniku Bosch motronic 1.5.5 trzeba znac kod PIN do immo.Faktycznie nie wylogowuje się starego sterownika ani nowego nie zalogowuje ale OP-COM dopisuje sterownik dopiero po weryfikacji PIN z auta.Ja zrobiłem to techem ,trzeba tylko zrobić blokadę rozruchu na podmienionym sterowniku i wóz zapala.Wiadomo SPS tez warto zrobić jeżeli zmieniany sterownik nie ma najświeższego dostępnego softu.Temat w 100% sprawdzony i pewny.

Możesz podać dokładniejsza instrukcje jak to zrobić...? Mam goły sterownik bez pinu czy można go odzyskać jeżeli tak to jak proszę o pomoc

https://forum.opel24.com/topic/56601-wymiana-sterownika-zgodno%C5%9B%C4%87-numer%C3%B3w/page/2/#findComment-718353