Gość slawek7 Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Cześć. Chciałem się poradzić. Przy okazji konserwacji progów i nadkoli znalazłem coś co mnie zmartwiło. Mam fragment zerdzewiałego progu o pd wnęki koła poniżej plastikowej zaślepki do progu wyżartą dziurę. Nie wiem czy ktoś z Was miał coś podobnego? Zastanawiam się co z tym teraz zrobić. Chciałem podjechać do blacharza i zrobić reperaturkę, ale.. No właśnie tu zaświeciła mi się lampka ostrzegawcza. Zostanie wycięty fragment progu, przecięta blacha, czyli żywa blacha podatna na rdzę. Ponieważ należę do ludzi którzy chcą wiedzieć co się robi i jak z ich samochodem więc chcę Was prosić o radę. Jak i czym powinno być zabezpieczone połączanie w progu (od wewnątrz przede wszystkim) blach łatki i progu? Czy powinno być czymś pomalowane, jakimś podkładem, uszczelniaczem (trudny dostęp) tak aby to co zostanie zrobione nie było tylko na sezon?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/56914-przegni%C5%82y-pr%C3%B3g-naprawa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi