Gość tomu80 Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Witam! Nie posiadam wprawdzie Opla, ale w ramach pewnej przeróbki instaluje w zupełnie innym samochodzie separator oleju z Opla Corsy/Astry 1.3 CDTI. Mam do was prośbę - chciałem się upewnić,że wiem jak go podłączyć: Czy: A - jest połączone z kolektorem ssącym lub z rurą dolotową przed turbospręzarką (od strony ssąsej)? B - to podłączenie do skrzyni korbowej (odprowadzenie stamtąd oparów oleju) C - to odprowadzenie skroplonego oleu z powrotem do miski olejowej ?? Czy coś pomieszałem? I jeszcze jedno pytanie - czy ten separator ma jais wymienny wkład czy tylko się go ew. czyści? Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam! :-)/>   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/57336-separator-oleju-na-odmie-pod%C5%82%C4%85czenie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi