Gość MechanikLeszek Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Witam , oto problem: Po nocnym postoju , na drugi dzień auto nie zapaliło.Przy kręceniu co jakiś czas przyduszało silnik tak jak by blokowało go coś.Sprawdziłem czy paliwo dochodzi - tak dochodzi świece mokre. Iskrę- tak jest na wszystkie cylindry.Posprawdzałem wszystkie bezpieczniki , podciśnienia .Przeczyściłem kopułkę i palec.Po dłuższych próbach uruchomienia silnika czy to na benzynie czy na gazie akumulator padł a silnik nie odpalił.Po drugim wyczyszczeniu świec spróbowałem "pożyczyć" prądu z drugiego auta".Kręciłem bardzo długo a silnik nie odpalił.Zdecydowałem się na "zaciąg". No i przy zaciąganiu auto nie odpaliło a zaczęło coś rytmicznie stukać (dźwięk zbliżony do stukania zaworu).Wspomnę że wcześniej któryś z zaworów zawieszał się (na zimnym silniku).Objawy zaczęły się przy pierwszych mniejszych temperaturach.Rozrząd niedawno po wymianie. No i teraz auto stoi i nie wiem co mam dalej robić. Jeszcze zostałem poinformowany o sprawdzeniu czujnika położenia wału i rozrządu , lecz nie wiem gdzie one się znajdują i jak je sprawdzić.Nie znam zasady ich działania.Bardzo proszę o pomoc ws mojej Astry. Z góry bardzo dziękuję , pozdrawiam.Leszek PS:tytuł tematu poprawiony , proszę o odpowiedź   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/57348-astra-f-14-60km-nie-idzie-uruchomi%C4%87-silnika/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebek666 Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Czujnik położenia wału na dole silnika tam gdzie duze kolo pasowe od paska alternatora.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/57348-astra-f-14-60km-nie-idzie-uruchomi%C4%87-silnika/#findComment-464654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi