Gość dziewczynka0085 Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Witam! Jeżdzę tygryskiem ok 3 lat wszystko było dobrze do czasu kiedy podczas jazdy zapaliła sie pomarańczowa kontrolka od silnika i auto zgasło. Następnie po odpaleniu do czasu rozgrzania silnika jeżdziło aczkolwiek po rozgrzaniu zapalała sie kontrolka i auto gasło (nie było problemu z odpaleniem). okazało sie ze nie mam płynu w chłodnicy ( no tak to tylko kobiecie sie zdarza... ) po dolaniu płynu, przegazowaniu zaczeła jezdzić "żabką". po podpięciu pod komputer nie wykazało żadnych błędów oraz mechanik "wykasował" aby ta kontrolka sie nie zapalała ale autkodalej jezdziło "żabką" i dużo spała ok 10 l na 100 km - ale juz nie gasła. Obecnie jakis 6 m-cy po ) ponownie zaczeła sie zapalać kontrolka od silnika, po rozgrzaniu lub po wcisnięciu mocniej pedału gazu, aczkolwiek teraz autko nie gaśnie juz nie jeździ "żabką" ale pali duzo. Czytałam wszystkie info z forum i wydaje mi sie ze to moze byc przepływomierz, przepustnica lub egr do czyszczenia.... hmmm a moze inna jest przyczyna? Czekam na odp - z góry dzięki   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/57428-podczas-jazdy-zapala-sie-pomara%C5%84czowa-kontrolka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gawlak Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 droga kolezanko nie wiem co to byl za mechanik ani jakiego sprzetu uzywal ale skoro kontrolka sie palila a on cos wykasowal to blad byc musial tak samo jak jest teraz zapisany w pamieci ECU (komputer silnika) bez jego odczytania nikt nie powie co sie dzieje a wymiana czesci w ciemno bedzie kosztowac krocie a ze tematow o tym jest sporo to prosze poczytaj sobie chwile i jedna jedyna rada poszukaj kogos kumatego kto odczyta bledy bedzie wiedzial jak je zintepretowac i usunie usterke jedna badz kilka (tego nie wiemy bez odczytania bledow)   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/57428-podczas-jazdy-zapala-sie-pomara%C5%84czowa-kontrolka/#findComment-464690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi