Gość matejowski Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Witam, Od dłuższego czas mam problem z Asterką 2.0 DTI 101KM. Zacznę od początku. Jakiś czas temu pojawił się problem z odpalaniem po kilku dniach postoju, musiałem go kilkanaście sekund kręcić i dopiero zaskakiwał kilka razy przed tym "kaszląc". Potem problemy się nasilił bo po przestanej nocy odpalał ale za chwile gasł chyba, zę dodałem mu ostro gazu. Bez gazu gasł i trzeba było chwile go pokręcić żeby zapalił ale najczęściej się to kończyło dolewaniem ropy do filtra i ponownej próbie odpalenia, łapał po kilku sekundach. Oczywiste zapowietrzanie się. Osatnio tak zaczęło mnie to irytować, że skorzystałem z usług mechanika, który po objawach i rozkręceniu Astry stwierdził, że przyczyną zapowietrzania się są zużyte trawersy przy uszczelniaczach zaworów. Wymienił je i fakt problem z odpalaniem zniknął. Jednak pojawił się nowy gdyż po wyjechaniu z warsztatu przejechałem może z kilka kilometrów i zapaliła się kontrolka auta z kluczykiem i momentalnie stracił moc i przyśpiesznie. Po wciśnięciu sprzęgła auto zgasło i już nie zapala. Jaka może być przyczyna? Dopowiem, że przed wizytą u mechanika nie było takiego problemu. Z góry dzięki za pomoc.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/57516-astra-20-dti-101km-traci-moc-po-wymianie-trawers%C3%B3w/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadzii123 Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 i zapaliła się kontrolka auta z kluczykiem Przyczyn może być bardzo dużo. A jaka przyczyna to nam sam powiesz jak podłączysz autko pod kompa i odczytasz błędy.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/57516-astra-20-dti-101km-traci-moc-po-wymianie-trawers%C3%B3w/#findComment-465211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi