Gość Pawelski13 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Witam, Mam następujący problem. Otworzyłem dziś samochód bez większych problemów, wrzuciłem torbę i poszedłem. Wróciłem za 15 minut i nie mogłem już zamka otworzyć ani z lewej ani z prawej strony. Postanowiłem że wejdę przez tylną klapę i tak zrobiłem. Od środka rygli również nie mogłem podnieść (szły do góry albo bardzo prężyły). Postanowiłem że odpalę silnik, nagrzeję auto i wszystko będzie ok. Włożyłem kluczyk do stacyjki przekręcam a tu cisza - rozrusznik nie kręci, za to włączył sie alarm (sygnał od trąbienia) i awaryjne zaczęły pulsować. Wyszedłem przez szybę, podniosłem maskę chcąc znaleźć centralkę - niestety nie wiem gdzie ona jest. Zadzwoniłem do poprzedniego właściciela (znajomy) on nawet nie wiedział że w tym aucie jest alarm:) Po pewnym czasie dźwięk się wyłączył a po następnej chwili kierunki. Ale każde przekręcenie kluczyka w stacyjce lub podniesienie maski wzbudzało alarm ponownie. Jakiś mały kluczyk mam, ale do czego on służy nie wiem, właściciel alarmu nie zakladał, czyżby fabryczny alarm z kluczykiem? - jak to auto uruchomić, gdzie ta centralka może być schowana, pomożecie? Pozdrawiam Paweł   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/58116-astra-1-zamarz%C5%82-zamek-centralny-w%C5%82%C4%85czy%C5%82-si%C4%99-alarm/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawelski13 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Problem rozwiązany. Centralki jako takiej nie znalazłem (najprawdopodbniej jej nie ma - alarm połączony jest z centralnym zamkiem i kluczykiem). Pomogła gorąca woda i zapalniczka. Zamek po prostu zamarzł. Teraz już furka śmiga. Temat uważam za zamknięty Pozdrawiam Paweł   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/58116-astra-1-zamarz%C5%82-zamek-centralny-w%C5%82%C4%85czy%C5%82-si%C4%99-alarm/#findComment-468571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi