Gość Anonymous Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Dziś odebrałem samochód - ZAFIRA JEST OK Wadą był przepływomierz , którego nie było w błędach ! Czytając forum dowiedziałem się, że to morze być przyczyną i zadzwoniłem do mechanika i mu przekazałem żeby to sprawdził. W między czasie podjechało auto z tym samym silnikiem i dla sprawdzenia przełożył przepływomierz i okazało się, że wszystko cyka. Zakupiłem odpowiednik i bryka - bryka. Przy wymianie przepływomierza mierzył parametry oryginalnego i zamiennika - wyniki były prawie identyczne - wskazywało by to, że obydwa działają prawidłowo, ale jednak przy wymianie nowy powodował prawidłowe działanie silnika. Wynika z tego, że oryginał mimo prawidłowych odczytów przekazywał błędne dane do sterownika silnika i wszystko się sypało - inne błędy i w ogóle. Jednak to prawda, że wszystko jest trudne dopóki nie stanie się łatwe. pozdro i powodzenia   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/5820-auto-%C5%9Bwiat-opel-zafira-18-z18xe-simtec-71-mtat-9opelsim7/page/2/#findComment-284620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi