Gość bombel2611 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 (edytowane) Witam! Jestem (nie)szcześliwym posiadaczem Opla Astry Twin Top 1.9 CDTI juz pół roku i od tego czasu borykam sie z ciągłymi usterkami związanymi z dachem! Pierwsza poleciała lewa krańcówka w zatrzasku dachu tuż nad głową kierowcy. Kolejną usterka była druga krańcówka. Nastepnie zamek otwierania klapy bagażnika - wymieniony na nowy. Wszystkie te naprawy dokonuje w ASO BOSCH. Samochód odebrany 2 tyg temu. Pan od którego odbierałem samochód uświadomił mnie, że pora wymienić akumulator. Zostawiłem ten temat na nowy rok, lecz następnego dnia gdy czekałem w samochodzie (z wł. podgrzewaniem fotela, radiem i światłami postojowymi przez około 20min przy lekkim mrozie) ten nie chciał zapalić... pierwsze co zauważyłem to nie wracająca szyba przy zamykaniu drzwi. Przy otwieraniu sie lekko opuszczała - tak jak powinna lecz już nie wracała ://> Samochód odpalony na popych... lecz szyba ciągle zawodziła. Do tego wszystkiego gdy przytrzymałem przycisk do opuszczania wszystkich szyb opuściła sie tylko prawa przednia po czym znowu system załapał jakiś błąd - czyli tak jak w wczesniejszych problemach z dachem - pikanie od 40km/h, nie otwierający sie bagażnik oraz oczywiście dach... nastepnego dnia gdy wsiadłem ponownie do samochodu szyba kierowcy jakoś magicznie sie naprawiła xd lecz nadal przy przytrzymaniu przycisku od szyb, gdy wszystkie powinny sie chować, tylne pozostają bez ruchu... Jutro jade ponownie do mechanika by stwierdził co znowu sie zepsuło. Ja podejrzewam ten panel z przyciskami od dachu i szyb koło lusterka wstecznego. Teraz Moje pytanie... Czy wine tych wszystkich usterek ponosi mój akumulator? czy to ma coś wspólnego? a jeśli nie to co się dzieje? Edytowane 4 Stycznia 2013 przez bombel2611   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/58399-akumulator-a-usterki-astra-twin-top/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtekfr Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Czy wine tych wszystkich usterek ponosi mój akumulator? czy to ma coś wspólnego? a jeśli nie to co się dzieje? Nie jest to wykluczone. Poprostu auto broni się w różny sposób przed spadkiem napięcia. Jeśli samochód zapala na pych, to aku jest do wyrzucenia.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/58399-akumulator-a-usterki-astra-twin-top/#findComment-470045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi