Gość Jakub79 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Witam. Zakupiłem niedawno astre f 96 1,6 8V. Problem pojawił się po kilku dniach. Po całkowitym wystygnięciu silnikia problemy z odpalaniem. Autko strzela w koletor dolotowy, świece się zalewają - ale w końcu odpala ( po wielkich bólach). Ciekawostką jest to, że rozrusznik co jakiś czas zwalnia - jakby go ktoś przytrzymywał - po tym, jak się silnik rozgrzeje(nawet do kilkudziesięciu stopni) spowalnianie rozrusznika mija. Moduł, przewody, świece, sonda, tps sprawdzone (podmieniłem na sprawne). W zasadzie pozostał mi chyba czujnik temperatury silnika... Druga sprawa jest taka, że kody które mi wyskakują po diagnostyce (poprzez zwarcie 5i6 - mam obd2) mijają się z prawdą - ponoć nie da się zczytać mojego modelu metodą na zwarcie. Zakupiłem interfejs - ale niestety z moim samochodem też nie da się połączyć wtyczką ELM327. Sprawdziłem w zasadzie wszystkie dostępne programy - z innymi samochodami się da połączyć - z astrą nie. Ma ktoś jakiś pomysł na w.w. problemy? Edytowane 5 Stycznia 2013 przez Jakub79   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/58420-astra-f-16-8v-96-problemy-z-odpalaniem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi