Gość actros1985 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 (edytowane) Witam serdecznie, mampewnie problem, otóz dzisiaj rano kiedy chciałem jechac do pracy gdy odpalilem auto z -8 zapaliła sie i gasna kontrolka silnika nie mozna było dodac gazu troche bylo ciezko go zapalic ale dał rade. W zbiornik jest ok 1/4 paliwa, przez okolo 800 do 1000metrow tak udało sie przejechac lecz bylo czuc brak mocy, jakby turbo nie kreciło. W koncu zgaslo i bylo ok. Po pracy zajechalem do mechanika podlaczyl pod komp i wyszlo: Bład kąta wtrysku bylo to chyba P1220.sprawdzil temp. paliwa. dawke itp. powiedział tez, ze jak sie powtórzy to pompa do remontu. troche sie przejołem ale coz. NIewiem czy to wazne ale, jakos na wakacje wymienialem uszczelke pod pokrywa zaworów i mech. musiał zdjac pompe vac. i wlasnie jakos po tym tez mi sie tak zapiło i gasiło i do tej pory bylo ok. niewiem moze cos tam sie uszkodzilo> Posiadam astra g 1998, 2.0 Di 82KM prosze o ratunek Edytowane 14 Stycznia 2013 przez actros1985   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/58611-check-engine-b%C5%82%C4%85d-p1222/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi