Gość marcin84 Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Witam koledzy Mam wątpliwości co do ustawiania zapłonu w silniku C16NZ. Podłączyłem lampę stroboskopową zwarłem piny A i B w gnieździe diagnostycznym i ustawiłem zapłon na znaki, po czym jak dodałem gazu to zapłon skokowo przyspieszył (jakieś 3 cm na obwodzie koła). Z tego co mi się wydaje to przy zwartych A i B zapłon powinien być statyczny i ECU nie powinien go automatycznie przyspieszać. Do tego po rozmostkowaniu A i B i sprawdzeniu to na wolnych obrotach zapłon okazał się lekko przyspieszony niż na zwartych a po dodaniu gazu przyspieszył. Martwi mnie to skokowe przyspieszenie zapłonu na zwartych pinach A i B. Co o tym sądzicie   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/59249-ustawienie-zap%C5%82onu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi