Gość szczepto Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 (edytowane) Witam wszystkich, Posiada Opla Astre 1.6 16v z silnikiem Z16XEP. Problem który pojawił się z moim autem był prawie niezauważalny lecz uwagę moją przykuło delikatnie większe spalanie. Od jakiś 2 tygodni zauważyłem, że autko delikatnie więcej spala a także po przekręceniu zapłonu nie gaśnie kontrolka 'check engine' (autko z kluczykiem). Zaraz po odpaleniu samochodu kontrolka znika i więcej się nie pojawia. Metoda gaz hamulec wykazała jeden błąd - ECN1106. Czy domyśla się ktoś jaka może być przyczyna? Czy ktoś z was miał kiedyś taki problem ? Czy możliwe, że padnięty jest kolektor ssący ? Dodam iż oprócz delikatnie zwiększonego spalania i kontrolki nie zauważyłem żadnych innych niepokojących zmian. Z góry dziękuje i pozdrawiam Edytowane 22 Lutego 2013 przez szczepto   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/59492-kontrolka-check-engine-opel-astra-16-gtc/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi