Skocz do zawartości

lampka kontrolna awari ukladu CDC lub trybu sportowego(symbol wykrzyknik i amortyzator)

Rekomendowane odpowiedzi

witam, wysykoczyla mi lampka kontrolna awari ukladu CDC lub trybu sportowego(symbol wykrzyknik i amortyzator) kod bledu U2112-71 czuje wyraznie ze auto jest twardsze jak zawsze i mniej komfortowe mozecie cos powiedziec co moze byc przyczyna tego wyskoku?bede za wszystkie rady wdzieczny Wam.

diagnoza kod bledu U2112-71 ??[

post-37775-0-71114700-1361797321_thumb.jpg

kacper dzieki za link ale nie pomogl za duzo ... dalej nurtuje mnie co moze byc nie tak :(jutro bede z rana u mechaniora podniose auto bedziemy krok po kroku szukac ale mam zle mysli

Oby to był tylko taki drobiazg jak opisany w podanym temacie - czujnik lub wtyczka/przewody.

Daj znać co ustaliłeś.

koledzy pomozcie wrocilem wlasnie od mechanika podnioslem auto wszystkie kostki kable od IDS sprawdzilem obejrzalem polecialem z bezpiecznikami tez wszedzie i dalej swieci sie ta kontrolka od zawieszenia:( moze ktos podpowie co moze byc przyczyna gdzie sie skupic na tym i co naprawic lub wymienic>??ja juz zwariowalem nie wiem co jest grane

po diagnozie przez opcom blad U2112-71 i nastepnie tech2 ktory widzi CDC a opcom nie widzial- stala kontrola amortyzacji komenda( przerwany obwod amortyzatora przedniego lewego) C0575 symptom 04 skontrolowalem wszystkie czujniki, od IDS lacznie z kostkami przeczyszczone przesmarowane jak i proba wykasowania bledu nadal bez skutku :(

pomozcie cos

Gość popencjusz

Jeżeli masz już wskazane koło to zacznij od sprawdzenia ciągłości obwodu na odcinku amortyzator-sterownik. następnie dla porównania zmierz rezystancję samego amortyzatora i porówniaj pomiar na pozostałych.

• 2 tygodnie później...