Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pegasi40

Witam wszystkich !

Po przekręceniu zapłonu włączają się światła awaryjne- po kilkukrotnym włączeniu zapłonu i rozruchu silnika a następnie wyłączeniu wszystko wraca do normy i tak ciągle, nawet w czasie postoju awaryjne się włączają się samoczynnie. W czasie gdy mrugają awaryjne przycisk tych swiateł nie reaguje na przełaczanie.

W astrze nie ma i nie było autoalarmu, nie wystrzeliły nigdy poduszki jaka może być przyczyna ?

https://forum.opel24.com/topic/59589-samoczynnie-w%C5%82aczaj%C4%85-si%C4%99-swiat%C5%82a-awaryjne/

alarm może być zawsze słabszy leprzy ale może być a zazwyczaj on może to powodować było już w innych tematach o podobnych przypadkach

sam miałem taki przypadek jadąc zatrzymałem się pomóc chłopakowi bo nie chciał zapalić mu samochód i cały czas migały kierunki usterkę nie do końca usuneliśmy bo alarm odcią dopływ paliwa wymontowałem chłopakowi bespiecznik z alarmu i przestały migać kierunki z odciętym paliwem też można było coś zrobić ale nie bawiłem się z tym bo drugi samochód przyjechał po niego

nie każdy alarm odcina paliwo więc możesz spradzić u siebie

w niektórych samochodach kierunki migają jak się otworzy drzwi czasami czujnik od drzwi szwankuje i też migają ale ja bym zaczą od alarmu

Gość pegasi40

skad pewnosc ze nie ma alarmu ??

na forum jest temat do rozkodowania VIN

sprawdz co masz na wyposazeniu

Witam !

Vin " dałem do rozkodowania" a co do alarmu to pewności nie mam żadnej, tak teraz myślę czy wymiana kilka miesięcy temu tylnej lampy na używaną ( po stłuczce) nie jest przyczyną wariowania awaryjnych np. brak masy lub zwarcie na przewodach tejże lampy?

Gość pegasi40

Najlepiej wsiąść do auta, wcisnąć gaz i hamulec włączyć zapłon i odczytać błędy ECN - to na początek.

dzięki za zainteresowanie- tak zrobię jak piszesz !

lampa raczej nic do tego nie ma

bo by byl odrazu choinka z oswietlenia

a odczytanie bledow jesli nie zapala sie kontrolka Check raczej nic nie da

Gość pegasi40

lampa raczej nic do tego nie ma

bo by byl odrazu choinka z oswietlenia

a odczytanie bledow jesli nie zapala sie kontrolka Check raczej nic nie da

check nie zapala się - gdzie dalej szukać ?