Skocz do zawartości

Corsa b problem z podlaczeniem sterownika do centralnego zamka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość corsiak94

Witam posiadam opla corse b 99 r 3drzwi 1.0

Mój problem polega na tym ze jak podlaczylem sterownik centralnego zamka to drzwi pasarzera i klapa bagaznika zamkna sie i od razu otworza a drzwi kierowcy nic nie slychac i zero reakci . Kable od sterownika podlaczylem pod istniejace silowniki , podlaczylem prosto do drzwi kierowcy kabelkami nie przez jakies wiazki w samochodzie . Jak odlacze sterownik to z klucza zamyka mi wszystkie drzwi bez jakiego kolwiek problemu .Sterownik jest firmy CARPROTECT BX20 . KAble podlaczylem jak na forach róznych pisza .

Bezpieczniki sa dobre wszystkie sprawdzalem.

Kable podlaczylem tak:

Rózowy nie podlaczony

Czarny podlaczylem do niego kable ze sterownika pomaranczowy i pomaranczowo czarny .A czarny kabel do czarnego gróbego w samochodzie.

Czerwony podlaczylem do niego kable ze sterownika przed bezpiecznikiem żółty i żółto czarny .a czerwony do czerwonego gróbego w samochodzie.

Niebiesie dwa nie podlaczalem narazie bo nie ma poco jak narazie zamykanie i otwieranie mi nie dziala , kabel do migaczów .

Biało czarny do silownika w drzwiach kierowcy brązowo czerwony

Biały do brazowo bialego do silownika w drzwiach , albo na odwrót brązowo bialy z brązowo czerwonym

Sygnal w sterowniku jest cos tyka jak nacisne na pilot.

I tu jest moje pytanie co mam zrobic żeby mi sie drzwi wszystkie zamykaly i otwieraly :?:

Jesli pomylilem dzial przepraszam i prosze o przeniesieni

Dziekuje za udzielenie jakiejkolwiek odpowiedzi

Edytowane przez corsiak94

https://forum.opel24.com/topic/59953-corsa-b-problem-z-podlaczeniem-sterownika-do-centralnego-zamka/

• 3 tygodnie później...
Gość Spencer13

Ja niestety nie pomoge ale mam pytanie bo widze ze jestes bardziej zaawansowany :) Mam Astre H i jak zamykam drzwi od kierowcy z kluczyka to zamykaja mi sie tylko te jedyne drzwi a nie centralny. Jak zajechalem na warsztat do jakiegos magika zeby podlaczyl pod komputer to powiedzial ze nie mozna tego zaprogramowac zeby przy przekreceniu zamykaly sie wszystkie - dodał jeszcze że ople tak maja :). Ale cos mi sie nie wydaje i teraz pytanie czy tak jest seryjnie czy mnie robił w bambuko ??

Gość corsiak94

Juz sobie zam zrobiłem centralke ;p

Nw czy ci bede mogl pomoc w drzwiach od kierowcy masz silownik i jest on na 5 czy na 2 kable ?

• 3 miesiące temu...

Ja niestety nie pomoge ale mam pytanie bo widze ze jestes bardziej zaawansowany :-) Mam Astre H i jak zamykam drzwi od kierowcy z kluczyka to zamykaja mi sie tylko te jedyne drzwi a nie centralny. Jak zajechalem na warsztat do jakiegos magika zeby podlaczyl pod komputer to powiedzial ze nie mozna tego zaprogramowac zeby przy przekreceniu zamykaly sie wszystkie - dodał jeszcze że ople tak maja :-). Ale cos mi sie nie wydaje i teraz pytanie czy tak jest seryjnie czy mnie robił w bambuko ??

Mam ten sam centralny i chodzi on tylko z pilota, tzn. aby móc zamykać z kluczyka trzeba mieć centralkę do centrlanego, dodatkowy element wielkości pudełka zapałek.

Jesli połączy sie to szeregowo (odpowiednio oczywiscie) to jedyny problem jaki zauważyłem to brak synchronizacji pomiędzy urządzeniami. Wyobrażmy sobie sytuację: Zamknąłeś drzwi z pilota wieczorem, ranootwierasz je kluczykiem (bo tak) i jedziesz na zakupy. Następnie chcesz zamknąć auto pilotem, BX20 zamruga ci migaczami (ew. zatrąbi) ale drzwi nie zamknie bo wg. niego drzwi są zamknięte (tak jak były wieczorem). Jedyne lekarstwo w tej systuacji to "zresetować" (czy też zrównać stan z centralką) poprzez wciśnięcie "otwórz" a dopiero potem zamknij - tak zadziała.

Dodam, że nie miałem w ogóle centralnego (nawet w kluczyku) i wszystko montowałem sam (łącznie z centralką "pudełka zapałek").

Edytowane przez mykail