Gość skip1 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 (edytowane) Teść jest posiadaczem opla astra II z silnikiem oplowskim 1.7TD 60KM z którym jest mały problem. Po odpaleniu samochodu silnik pracuje normalnie, obroty również są w prawidłowym położeniu. Po paru minutach silnik zaczyna wibrować a obroty spadają do 0, po dodaniu gazu objawy ustają jednak tylko na chwilę. Zrobiłem jazdę próbną jak silnik pracował normalnie i w pewnym momencie obroty skoczyły na 1500 i po chwili na 0. Zauważyłem również, że jak obroty skoczyły na 1500 a nie trzymałem pedału gazu to samochód przyspieszał. Jak lub gdzie szukać przyczyny zanim odda samochód do warsztatu ? Edytowane 19 Kwietnia 2013 przez skip1   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/60512-astra-ii-17td-wibracje-silnika/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi