ZbyszekD Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Witam. Wymieniłem Świece w astrze. Przy wymianie świec okazało się, że jedna była słabo dokręcona, świeca cała czarna, DIS tak samo czarny okopcony i gniazdo świecy równierz.Wymiana świec wcale mi nie pomogła. Zauważyłem, ze przy 1500 obrotów dostaje czkawki i szarpie. W styczniu wymieniłem rozrząd. Jeżdziłem z odręconą świecą, na gazie mało jeździłem bo miałem BUM'y do dolotu. Gazownik stwierdził , że nie pali na jeden gar, szklanki klepią, NAPRAWIĆ I BĘDZIE OK. Wymieniłem olej (bo pora) na taki sam no i te nieszczęsne świece bo też pora. Nic nie klepie, przynajmniej tak mi się wydaje. Teraz na gazie BUM'y ustały, ale jest jakby słaby i powoli wkręca się na obroty. Wyklikałem błędy po kolei jak podawał komputer: 0571 Usterka w układzie tempomatu - uszkodzenie wyłącznika świateł hamowania „A" TEMPOMATU nie mam a STOP działa. 0650 Uszkodzenie lampki kontrolnej pracy silnika MIL 1230 Uszkodzenie w obwodach przekaźnika pompy paliwa / przekaźnika zasilania sterownika 0351 Usterka w elektronicznej regulacji kąta wyprzedzenia zapłonu - cylinder 1 + 4 za niskie napięcie0352 Usterka w elektronicznej regulacji kąta wyprzedzenia zapłonu - cylinder 2 + 3 za niskie napięcie jeszcze 0353- 0354- i znów 1230- Czy coś spaprali przy wymianie rozrządu? Czy gdzie indziej szukać przyczyny DIS?? Powoli mam serdecznie dość mechaniorów-JAK MOZNA NIE STWIERDZIĆ, ŻE SWIECA SIĘ ODKRĘCIŁA, nic mi nie powiedzieli, że coś jeszcze jest do wymiany lub zwrócić na coś uwagę boo.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/61013-nie-wkr%C4%99ca-si%C4%99-na-obroty/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi