Gość astero Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Witam, borykam się z brakiem iskry w Astrze F C18NZ. Samochód początkowo zgasał i po jakimś czasie odpalał. Ostatnio nie chce odpalić wcale. Chcę posprawdzać poszczególne elementy (cewka, czujnik, moduł, kopułka, palec). Chociaż metodą domową sprawdziłem i z cewki iskra nie wychodzi. Sprawdziłem cewkę omomierzem i wydaje się być ok, jednak chciałbym dla pewności podmienić ją na inną. Znalazłem tanią używkę ale wyjście przewodu WN jest innego typu. U mnie wygląda tak jak na pierwszym zdjęciu, a w tamtej cewce jak na drugim. Da się to jakoś połączyć? Wiem, że pytania debilne ale jestem w stanie głębokiego wzburzenia:)   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/61073-brak-iskry-astra-c18nz-z%C5%82%C4%85cze-cewki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi