Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

od pewnego czasu w moim asterixie zaczałem słyszec na wybojach taki stukanie trudno nawet okreslic jakie. zaczeło mnie to denerwowac. wymieniłem amorki, łaczniki też sprawdzałem - sa jeszcze dobre i bez luzu. te takie "przeguby ktore trzymaja wahacze tez niby luzu nie maja. podejrzewam ze to maglownica stuka bo jak (patrzac ze strony otwartej maski) łapie i ruszam energicznie do gory i dołu za drazek kierowniczy to słysze takie stukanie.

moje pytanie : jak (jesli moge) zregenerowac maglownice, czy to ktos juz robił, i jakie to koszty.

pozdrawiam

aha. mam wspomaganie :D

nie pisz tematu Caps-Lock-iem/zibi

[ Dodano: Sob Lis 17, 2007 15:14 ]

no nikt nie rozbierał maglownicy??? ej no nie robcie jaj.

https://forum.opel24.com/topic/6164-astra-f-maglownica/

postaw auto na plaskim podlozu ,kierownica na wprost,bez recznego i bez biegu.tak zeby swobodnie stal w miejscu.wtedy sprawdz jaki masz luz drazkow kierowniczych,w miejscu gdzie wchodza one w maglownice.poruszaj energicznie z gory na dol.przypuszczam ze tam wlasnie jest luz,ktory daje o sobie znac na dziurach.niestety z tym raczej nic nie zrobisz,tylko wymiana na nowa maglownice(chyba ok 400zl nowa,starej bym nie kupowal,bo moze byc jeszcze gorsza)

https://forum.opel24.com/topic/6164-astra-f-maglownica/#findComment-303318

postaw auto na plaskim podlozu ,kierownica na wprost,bez recznego i bez biegu.tak zeby swobodnie stal w miejscu.wtedy sprawdz jaki masz luz drazkow kierowniczych,w miejscu gdzie wchodza one w maglownice.poruszaj energicznie z gory na dol.przypuszczam ze tam wlasnie jest luz,ktory daje o sobie znac na dziurach.niestety z tym raczej nic nie zrobisz,tylko wymiana na nowa maglownice(chyba ok 400zl nowa,starej bym nie kupowal,bo moze byc jeszcze gorsza)

wlasnie jak tak robie to czuje ze mi tam stuka. jescze jak siedze w srodku i bardzo energicznie ruszma kiera w prawo lewo to tez slysze ze cos stuka.

no jesli tego sie nie wymienia to cza bedzie kupic druga

dzieki

https://forum.opel24.com/topic/6164-astra-f-maglownica/#findComment-303304