Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja miałem w astrze spryski i zbiorniczek razem z pompką był w nadkolu po stronie kierowcy,a spryski zamontowane na sztywno na zderzaku,i uruchamiały się na zapalonych światłach razem ze spryskami na przednią szybę.

dzieki

czyli wiem ze nie musze szukac zbiorniczka tego co jest po prawej z dodatkowa pompoka tylko osobny uklad zbiorniczek + pompka + spryski

skoro to dziala razem ze spryskiwaczami przedniej szyby - to ja tak nie chce - w takim razie bede musial poprowadzic dodtkowa instalacja i wlacznik na to

Gość barteklodz

dysze są w grillu a zbiorniczek z pompą są w prawym nadkolu pod błotnikiem na linii zbiorniczka wyrównawczego

Zbiorniczek jest w nadkolu po stronie kierowcy,zaraz przy podszybiu, a dysze są w zderzaku na połowie lamp,przynajmniej ja tak miałem zestaw fabrycznie montowany

ok

bo widzialem juz na necie astry z dyczami na tym cienkim kawalku od grilla co jest pod lampami

teraz mausze tylko znalezc wszystkie elementy i bede mylsal jak to poskladac

chyba wstawie sobie dysze tez w grill - moim skromnym zdaniem lepiej to wyglada niz w zderzaku

Bardzo Cię przepraszam za wprowadzenie w błąd posprawdzałem moje zdjęcia i dysze były na tym kawałku grila co wchodzi pod lampy,jeszcze raz sory.Pamiętaj tylko że te spryskiwacze biorą bardzo dużą ilość plynu bo to jest pod ciśnieniem.

ok

z ta woda to wiem - kumpel ma omesie i jak tego uzywa to dolewa wody toraz na tydzien wody musi dolac

dlatego ja nei chce meic tego razem ze spryskami na szyba tylko wlaczanie osobno - wtedy to raczej nei bedzie takie "zerne"

zbiornik pompka i weze juz mam - musze tylko dogadac sie z kolesiem

teraz szukym dyszy - jak nie znajde to wezne uniwersalne z octavii

chyba ze ktos wie gdzie takie mozna wyrwac po w miare rozsadnej cenie

[ Dodano: Sob Sie 30, 2008 21:44 ]

no to tak temat stary

ale ja sie z tym uporalem i teraz mam co chcialem

dla zainteresowanych postaram sie wrzucic jutro fotki

a tu maly manual co jest potrzebne i jak ja to zrobilem:

wiec tak zaczalem od dyszy - wzialem "uniwersalne" dedykowane do skody octawii maja wejscia na grube weze -patrz alledrogo

potem zbiornik i pompka - udalo mi sie dorwac z calibry tylko ze tam pompka ma wyjscie na cienkie wezyki i w oryginale jest jeszcze jakis elektromagnes - mam go ale nie widzialem sensu go montowac - no i z miejscem ciezko bylo

waz -ja wzialem paliwowy - pasowal na duze konce w spryskach - a redukcje na male zrobilem poprzez zalozenie 2 filterkow do paliwa

trojnik - bo z pompki jest tylko jedno wyjscie

no i elekryka - bo mam zrobiona ze nie pryska mi na szyba jednoczesnie a zalozony dodatkowy wlacznik - tutaj dorawlem ladny okragly dedykowany do lady

dysze montowane w zderzak - jednak troche sa duze zeby je na tym pasku grilla pod reflektorami szlo zamontowac

na zbiornik miejsce znalazlo sie pod lewyn nadkolem nad halogenem i nad plastikowym nadkolem od spodu (i tutaj gratulacje dla opla - troche sie popiesci i nawet ten z calibry pasuje jak z fabryki)

wlew - ten z calibry mial taka szyjka ktora jest osobno - przyszedl kolo aku - musialem to tam troche poprzesuwac ale sie pomiescilo i wszystko sie zamyka

poprowadzenie wezykow to juz pryszcz

potem kolo wlacznika swiatel przygotowalem miejsce na wlacznik spryskow - zeby bylo ladnei zrobione wiazalo sie do z demontazem tego panelu z deski - czyli troche rozkrecania

wpialem sie w instalacja od swiatel mijania - czyli ze spryskiwasze moga dzialac tylko jak jade na swiatlach mijania a nie jak pala sie na postojach (bo mam dzienne swiatla osobno i postoje wlasciwie swieca caly czas)

no i na tym koniec

na koneic tylko wypompwana kilak razy cala zawartosc zbiornika (cos kolo 3 litrow) zeby to ustawic wszystko tak jak trzeba

uwazam sie wiec za "fachowca" w kombinacji montowania spryskiwaczy reflektorow a astrze F na elementach opla i innych

jak by ktos tez chcial sie za to zabrac i mial jakies pytania lub zastanawial sie co i jak to mozna pytac...