Gość bubax16sz Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 po odkreceniu korka wlewu oleju wewnątrz w otworze wlewu są grudki jakby nagaru po roztarciu w palcach przypomina to trochę stary zużyty smar. Jeżdżę na oleju GM 10w40.Co to może być czyżby ktoś wcześniej dolewał jakis specyfików? raczej w tym miejscu nie powinno być takich grudek, a może wcześniej był jeżdżony na mineralu i puszcza nagar.Co robić? pomocy   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/6221-kaszka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 wczesniej faktycznie mogl ktos na mineralu jedzic ..wytrzyj i zobacz po jakims czasie czy znowu jest   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/6221-kaszka/#findComment-303631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bubax16sz Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 musiałbym zdjąć pokrywę zaworów ale boję się że może się coś pozatykać czy jest może jakiś sposób na wypłukanie - usunięcie tego osadu czy może miec to jakiś negatywny wpływ na smarowanie silnika?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/6221-kaszka/#findComment-303623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Świeża sprawa i przy niskich temperaturach temat będzie się powtarzał. Przeczytaj to: http://forum.opel24.com/smietankatemat-powielany-ale-vt11409.htm   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/6221-kaszka/#findComment-303563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bubax16sz Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 majonez jest ale delikatny, chodzi o grudki i jakby przyschnięty lub przysmażony olej wewnątrz pokrywy zaworów. Widać to po odkręceniu korka wlewu oleju   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/6221-kaszka/#findComment-303521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.