Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pojawił się problem, astra się sypie powoli. Coś mi ostatnio z tyłu dość mocno stukało jak jechałem po dziurach polnymi drogami (po asfalcie nie) to pojechałem na szarpaki. Diagnosta stwierdził, że stuka, przez to, że blacha ta co trzyma amortyzator się kruszy wkoło niego. Wygląda to tak
https://dl.dropboxusercontent.com/u/32254120/Astra/DSC00173.JPG
Mówił, że to jest do zrobienia u blacharza, że trzeba by tutaj wspawać kawałek innej karoserii. Ktoś się może orientuje ile za zrobienie takiego czegoś może blacharz wołać? No i tak ogólnie czy to jest poważna usterka czy taka, którą łatwo naprawić?

https://forum.opel24.com/topic/63219-astra-f-zardzewia%C5%82a-karoseria-ko%C5%82o-tylnego-amortyzatora/

Ostatnio spawałem w Corsie, amortyzator wpadł do bagażnika tak już przerdzewiało. Kosztowało mnie 50zł. blacharz dał gwarancję na 2 lata że wytrzyma.

To mnie trochę pocieszyłeś, myślałem, że tutaj będzie spory kawałek auta do wymiany i wyniesie mnie to parę ładnych stówek. W takim razie muszę podjechać do jakiegoś blacharza w okolicy i zobaczyć co mi na to powie.

@rafaln1

Dzięki za link. Ja sam się za to nie wezmę bo w motoryzacji to jesteś całkowicie "lewy". Moim zainteresowaniem są komputery. Jednak dzięki niemu nie wyszedłem na kompletnego idiotę bo u mechanika wiedziałem, że mam do spawania podłużnice, a nie "blachę koło amortyzatora" :)

Mechanik podliczył mnie za zrobienie tego około 150 złotych, we wtorek odstawiam auto. Zostaje mieć nadzieje, że zrobi jak trzeba i nie będzie z tym potem kłopotów.

Zostaje mieć nadzieje, że zrobi jak trzeba i nie będzie z tym potem kłopotów.

Dobrze po wszystkim zakonserwować wszystko jakąś farbą konserwującą np.epoksydową.

Ja mam nadzieję, że mechanik mi to jakoś zakonserwuje. A jeśli nie to czy taki środek jak Bitgum, który mam na progach będzie się nadawał czy trzeba jakiegoś "baranka" położyć?

Ja mam nadzieję, że mechanik mi to jakoś zakonserwuje. A jeśli nie to czy taki środek jak Bitgum, który mam na progach będzie się nadawał czy trzeba jakiegoś "baranka" położyć?

Powinien mechanik-blacharz,a jeśli nie to ten środek będzie ok.