Gość szczery_93 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Witam. Problem z Omegą polega na tym, że na zimnym silniku samochód dławi się od 0 do 3 tys. obrotów, po dodaniu gazu obroty nie rosną, dopiero gdy trochę się rozgrzeje normalnie chodzi, ale nawet wtedy podczas jazdy na gazie obroty same z siebie potrafią rosnąć do 3 tys albo gaśnie na luzie. Świece wymienione, teraz główny podejrzany to silnik krokowy, macie jeszcze jakieś pomysły?   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczery_93 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Dzisiaj podłączyłem samochód pod komputer, to numery błędów: 0100, 0130, 0201, 0202, 0203, 0204, 1690. Może mi ktoś powiedzieć o co chodzi?   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kacper Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 co oznaczają znajdziesz tu http://forum.opel24.com/topic/26000-kody-bledow-czyli-wstretna-zolta-kontrolka-silnika/ Wpisuj też każdy błąd po koleji w szukajkę a znajdziesz tematy z tym związane   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcel24 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Objawy występują tylko na LPG czy na benz. też . Jeśli na obu to obstawiam sondę lamda która źle reguluje dopływ powietrza   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gawlak Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 ja obstawiam instalacje zakladana przez partacza 1690 lampka kontrolna ukladu pewnie odpieta zeby nie walila po galach lista bledow od przeplywki przez sonde po wypadanie zaplonow jak nic instalacja do : poprawki ,przegladu ,wymiany na lepsza * *niepotrzebne skreslic   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczery_93 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Problem występował i na benzynie i na gazie, rośnięcie obrotów i gaśnięcie tylko na gazie. Byłem u mechanika, stwierdził, że błędy od wtryskiwaczy i sondy będą się pojawiać, bo to pierwsza generacja LPG, wtryski są porozcinane itd... Na razie została wymieniona pompa paliwa (podobno miała za niskie ciśnienie) i przepływomierz. Po tych zabiegach check już się nie świeci, ale czasem auto i tak potrafi zgasnąć.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gawlak Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 wywal ta instalacje sie nie nadaje do tego silnika   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczery_93 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Teraz już wiem, dlatego następna będzie Omega bez gazu albo z sekwencją. Żeby było śmieszniej auto jeździ teraz tylko na gazie, na benzynie kręci, ale nie odpala... pompa pracuje, paliwo dochodzi, co to może być?   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi