Gość SiwyC20XE Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 -dlatego użyłem słów 'dobry fachowiec' to taki który sie zna! potrafi szybko zdiagnozować usterke,robi tanio dobrze ale za to ma ciągle klijentów!i ma dostęp do tanich dobrych cześći i daje gwarancje .... itd -i własnie dlatego też wysyłam kolege do takiego fachowca!a poza tym to jest układ elektryczno-hydrauliczny i przyczyn może być mnóstwo-tak jak przykładowo podałem(a zacinające sie zaworki mają objaw podobny jak przy skręcie na maxa i przytrzymywanie-czyli zgrzyt tak sie dzieje bo pompa ma maxa cisnienie które nie ma ujścia!-ale to był tylko przykład-na forum jest już dużo opisanych przypadków różnych niedomagań w tej wersji!)-a kupując używke dobrze jak dostaniemy gwarancje rozruchową a ile pochodzi tego nie wiemy!? -a śmieszy mnie takie doradctwo typu-"włóż używke wlej nowy płyn żeby przepłukał układ"-ktoś chyba nie widział ile jest opiłków w układzie po zużytej pompie!-które na nowo robią robote w pompie i maglu! A parametry fabrycznej pompy można bez problemu uzyskać nawet na hinskim zamienniku-tylko że chodzi tu o trwałość!-fachowiec też nie bedzie regenerował kompletnego szmelcu! A zgodnie ze sztuką można powiedzieć że należy wymienić cały układ bo tak samo zużywa sie magiel jak i pompa i nie było by sensu wkładania nawet nówki fabryki!!! Także zalecam fachowca on oceni układ i takie tam... a przede wszystkim tak jak kolega wspomniał dobierze odpowiedni olej do tego układu biorąc przy tym pod uwage nawet jego zużycie!-olej jest tu kluczem w tych układach a w sklepie nikt nam nie powie tak naprawde-tylko człowiek który na codzień składa te pompy!-tu przykład-we francuzach fabrycznie leją zły olej-po trzech latach rozpuszcza uszczelniacze! powodzenia pozdrawiam i zapraszam do szukajki bo na ten temat jest masa materiału!   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/63580-pompa-wspomagania-trw2/page/2/#findComment-499643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość opel24kris Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 zalewam olejem fabrycznym opla! Mi się wydaje ze to łożysko czy coś.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/63580-pompa-wspomagania-trw2/page/2/#findComment-584943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi