Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

-dlatego użyłem słów 'dobry fachowiec' to taki który sie zna! potrafi szybko zdiagnozować usterke,robi tanio dobrze ale za to ma ciągle klijentów!i ma dostęp do tanich dobrych cześći i daje gwarancje .... itd -i własnie dlatego też wysyłam kolege do takiego fachowca!a poza tym to jest układ elektryczno-hydrauliczny i przyczyn może być mnóstwo-tak jak przykładowo podałem(a zacinające sie zaworki mają objaw podobny jak przy skręcie na maxa i przytrzymywanie-czyli zgrzyt tak sie dzieje bo pompa ma maxa cisnienie które nie ma ujścia!-ale to był tylko przykład-na forum jest już dużo opisanych przypadków różnych niedomagań w tej wersji!)-a kupując używke dobrze jak dostaniemy gwarancje rozruchową a ile pochodzi tego nie wiemy!? -a śmieszy mnie takie doradctwo typu-"włóż używke wlej nowy płyn żeby przepłukał układ"-ktoś chyba nie widział ile jest opiłków w układzie po zużytej pompie!-które na nowo robią robote w pompie i maglu! A parametry fabrycznej pompy można bez problemu uzyskać nawet na hinskim zamienniku-tylko że chodzi tu o trwałość!-fachowiec też nie bedzie regenerował kompletnego szmelcu! A zgodnie ze sztuką można powiedzieć że należy wymienić cały układ bo tak samo zużywa sie magiel jak i pompa i nie było by sensu wkładania nawet nówki fabryki!!! Także zalecam fachowca on oceni układ i takie tam... a przede wszystkim tak jak kolega wspomniał dobierze odpowiedni olej do tego układu biorąc przy tym pod uwage nawet jego zużycie!-olej jest tu kluczem w tych układach a w sklepie nikt nam nie powie tak naprawde-tylko człowiek który na codzień składa te pompy!-tu przykład-we francuzach fabrycznie leją zły olej-po trzech latach rozpuszcza uszczelniacze! powodzenia pozdrawiam i zapraszam do szukajki bo na ten temat jest masa materiału!

https://forum.opel24.com/topic/63580-pompa-wspomagania-trw2/page/2/#findComment-499643

• 1 rok później...