Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam taki mały problem jakiś czas temu przerobiłem swoją zafirę (zrobił to mechanik który okazał się nie do końca solidny I teraz muszę pewne sprawy ogarnąć sam)pozostało mi do przerzucenia elektrycznego sterowania szybami I lusterkami z prawej na lewą stronę. zakasałem rękawy I zabrałem się do roboty trochę to trwało ale przełożyłem wiązki kabli z jednych drzwi do drugich, wszystko zagrało ...z wyjątkiem centralnego zamka który kompletnie zwariował, przy zamykaniu z pilota reaguja tylko tylne drzwi I klapa bagażnika, wysiadając z auta muszę powciskać zamki w tylnych drzwiach, potem od strony pasażera a następnie przed zamknięciem od strony kierowcy ale już wsiadanie do auta to koszmar, muszę wpierw otworzyć kluczykiem drzwi od pasażera, potem z siedzenia pasażera odblokować zamek I pociągnąć za klamkę od wewnątrz(bo z zewnątrz klamka nie otwiera drzwi) następnie wysiąść obejśc auto I przez otwarte drzwi od wewnątrz zająć miejsce za kierownicą. Proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problem.

https://forum.opel24.com/topic/63603-przek%C5%82adka-z-anglika-zamka-centralnego/

tak to jest jak sie za cos lapiesz bez sprawdzenia o co biega

zamek kierowcy to tzw master

w angliku logiczne jest po stronie prawej

teraz musisz dokupic zamek drzwi kierowcy z europejczyka

czyli master na europe

przepinowac zapewne kable we wtyczkach

na forum angliki.pl powinno byc to opisane

ja musialem tak zrobic w vectrze

zamek stary z anglika z lewej strony wywalasz

stary z prawej zostaje ale tez trzeba piny zamienic

majac instalacje w lapach dojdziesz co i jak

jak masz pojecie o tym

lusterka tez musialem przepinowac bo dzialy odwrotnie

https://forum.opel24.com/topic/63603-przek%C5%82adka-z-anglika-zamka-centralnego/#findComment-499441

dziękuję za sugesitie I przepraszam że tak późno, dopiero wróciłem z pracy zaraz sprawdzę podpowiedzi z angliki.pl w razie gdybym miał jakieś wątpliwości pozwolę sobie jeszcze napisać.pozdrawiam

mam jeszcze jedno pytanko, rozumiem że trzeba wymienić zamek central(master) Europa, a co z klamką? od strony kierowcy w angliku jest otwór na kluczyk, czy po wymianie tylko zamka pilot będzie otwierał I zamykał wszystkie drzwi?

Scaliłem i usunąłem zbędne cytowanie.

Proszę korzystać z opcji Odpowiedz a nie Cytuj oraz opcji Edytuj (nie piszemy postów pod rząd).

bad

https://forum.opel24.com/topic/63603-przek%C5%82adka-z-anglika-zamka-centralnego/#findComment-499541