Skocz do zawartości

ASTRA 1.7TDI (Isuzu) Kłopociki nie wiem z czym.....?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam Astrę 1.7 TDI z silnikiem Isuzu. Mam straszny problem, mianowicie. rok 2000 160tyś przebiegu i tak. Podczas ruszania na 1 i 2 biegu strasznie wolno jedzie(tzn. wydaje mi się że turbna nie ładuje, po przekroczeni2,5tyś obrotów jest lepiej ale nie tak jak być powinno). Wydaje się czasem że ja szybciej chodzę i wszyscy na ulicy na mnie trąbią. Wymieniłem, wszystkie filtry przepływomierz, turbinę termostat i niestety nie moge znaleśc usterki. Prosze o jakąś radę.

https://forum.opel24.com/topic/6420-astra-17tdi-isuzu-k%C5%82opociki-nie-wiem-z-czym/

Sprawdź czy ładuje turbo mógł się zapchać zawór sterujący turbiną znajduje się pod pompą wtryskową dojście do niego od spodu samochodu poza tym trzeba sprawdzić egr czy ten zawór się zamyka niestety trzeba go rozebrać i przeczyścić bo na oko to nie da rady sprawdzić czy się domyka

ps a jak jeździ na pozostałych biegach 3,4,5

https://forum.opel24.com/topic/6420-astra-17tdi-isuzu-k%C5%82opociki-nie-wiem-z-czym/#findComment-302085

Witam,

Przepływomierz wymieniony.

[ Dodano: Czw Lis 29, 2007 21:42 ]

Turbina była wymieniona i napewno była sprawna. Co do tego zaworu to będę musiał posiedzieć troszkę w kanale w weekend jak widzę. Na innych biegach jest tak sobie. Nalepiej jest na 3 biegu moge auto rospędzić do 95km max. 4 i 5 bieg tragednia rozpędzenie astry do 130km/h graniczy z cudem. Dodam jeszcze, że na 1 i 2 strasznie kopci, ale to tak jak bym palił jakies ognisko za samochodem. Olej wymieniany 5 tyś temu a stan jak najbardziej ok. Może mieć coś współnego kolektor ssący i czujik który jest przy nim zamontowany?

[ Dodano: Sro Sty 09, 2008 07:30 ]

Witam,

W końcu znalazłem warsztat, który naprawił mi moją Astrę. Okazało się że chłodnica od turbiny była zabita olejem tak, że nawet gram powietrza przez nią nie przelatywał. Po przeczyszczaniu chłodnicy i ponownym zamontowaniu Astra gania na wszystkich biegach i zbiera się z samego dołu. Zdecydowanie zaczęła mniej popalić. jazda tylko po mieście (warszawa) w granicach 5.5 - 5.7litra/100km.

Pozdrawiam,

https://forum.opel24.com/topic/6420-astra-17tdi-isuzu-k%C5%82opociki-nie-wiem-z-czym/#findComment-301903