Gość los_dawidos Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Ja też mam problem z kontrolką poziomu oleju. Sytuacja wygląda w ten sposób, że we wtorek odebrałem auto od mechanika, który prowadził mi nowe kable od alternatora do akumulatora, bo było kiepsko z ładowaniem, wymieniał też tuleje wahacza. Po odbiorze auta, podczas powrotu do domu, w połowie drogi po mniej więcej 6-7 km zapaliła mi się ta kontrolka. Przejechałem kawałek, zatrzymałem się na płaskim, od razu po zgaszeniu silnika sprawdziłem na bagnecie poziom oleju - było ok. połowa miarki, może minimalnie mniej. Odpaliłem auto, pojechał dalej, kontrolka już się nie zapaliła. Sprawdziłem olej jeszcze raz po chwili pod domem - po 5 min po zgaszeniu silnika - na miarce było max, albo minimalnie nad. Teraz sytuacja wygląda tak, że kontrolka zapala się przy rozgrzanym silniku po kilku km jazdy, najczęściej ok. 6-7 km. Po wyłączeniu silnika i odpaleniu po chwili kontrolka gaśnie. I tak w kółko. Olej wymieniałem 3 albo 4 tys. km. Wlałem niestety całe 5 litrów, bo i przy poprzedniej wymianie mechanik wlał tyle samo i cały czas było ok. Na bagnecie jest max albo minimalnie nad. Do tej pory, czyli wymiany kabli kontrolka ani razu się nie zapaliła. Auto jeździ normalnie.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/64208-astra-iii-h-17-cdti-kontrolka-poziomu-oleju/page/2/#findComment-547729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Leon1984 Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Witam Temat juz byl dosc dawno ale czy kolega los_dawidos rozwiazal problem i czy moglby podac co bylo przyczyna gdyz mam identyczne objawy i tez wystapily po naprawie alternatora. dziekuje i pozdrawiam Chyba ze ktos z forumowiczow zna rozwiazanie problemu z gory dziekuje   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/64208-astra-iii-h-17-cdti-kontrolka-poziomu-oleju/page/2/#findComment-644184 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi