Skocz do zawartości

nie spryskuje tylnią szybe ? i prosze o porade z glośnikami

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Witam mam problem nie mam spryskkiwacza na tylnią szybe ? a z przodu jest i silniczek pracuje jaka przyczyna ?? i mam jeszcze jedno pytqanko, mam glosniki zprzodu na doole a chce założyć gwizdki wyżej i na tylł to samo moze ktoś zna jakie są typy albo poda jakąś strone z fotkami jak one wyglądają i gdzie kupić ,za pomoc wielkie dzięki

https://forum.opel24.com/topic/6534-nie-spryskuje-tylni%C4%85-szybe-i-prosze-o-porade-z-glo%C5%9Bnikami/

Gość misiaczek410

jesli chodzi o spryskiwacz to prawdopodobnie urwal Ci sie wezyk... najczesciej urywa sie w okolicy gumowego lacznika pomiedzy klapa a nadwoziem (patrzac od tylu to ten po prawej stronie)...

Gość Anonymous

jesli chodzi o spryskiwacz to prawdopodobnie urwal Ci sie wezyk... najczesciej urywa sie w okolicy gumowego lacznika pomiedzy klapa a nadwoziem (patrzac od tylu to ten po prawej stronie)...

potwierdzam ja tez mialem ten problem w poprzedniej astrze. nie zdazylem tego jednak naprawic bo ja sprzedalem. mozesz sprawdzic czy jest urwany. mi cieklo do bagarznika do kola zapasowego.

Gość GmsMetallica

mozesz sprawdzic czy jest urwany. mi cieklo do bagarznika do kola zapasowego.

rowniez podtwierdzam i mialem identyczne obiawy. rozbierz prawa czesc panelu i sprubuj zlapac wezyk jakimis szczypcami bo jak nie to mozesz nie dac rady i sciagnac podsufitke a to juz roboty masa

Gość misiaczek410

nie trzeba zdejmowac podsufitki... wystarczy wykrecic raczke nad prawymi tylnymi drzwiami i tamtedy wyciagnac wezyk... potem przez dziure w nadwoziu (tam gdzie wychadzi wezyk w strone klapy) wsadzic wezyk tak zeby doszedl do w/w raczki... tam sztukujemy i wyciagamy nadmiar z tylu...

Gość GmsMetallica

no tak w zasadzie nie trzeba ale podalem przyklad na moim przypadku bo gdybym tych szczypiec nie mial to bym tego nie zlapal.

Gość misiaczek410

u mnie jaja sie zaczely jak sie okazalo ze wezyk wpadl mi w klape... ni groma nie dalo sie go wyjac... dopiero urwanie dyszy pomoglo i nowa dysze musialem kupic... dobrze ze koszt niewielki...

a wezyk przedluzylem rureczka akwarystyczna... 1 zl/metr... za orginalny wezyk krzykneli mi 17 zl/metr...