Gość szary2 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 (edytowane) Siemanko. Mam dziwny problem z autem. Auto przez noc stało sobie pod chmurką i dzisiaj po krótkiej przejażdżce zaczęły się dziać z autem dziwne rzeczy. Nierówna praca silnika, jakieś terkotanie. Auto zaczęło tracić na mocy. Po wciśnięciu mocniej pedału gazu brak reakcji. W końcu silnik stanął. Włączyłem auto ponownie i podciągnąłem je trochę na obrotach. Przejechałem tak z 200 metrów. Potem auto zaczęło szarpać i zaczęło gasnąc. Później za każdym razem jak zapalałem silnik to po puszczeniu lekko sprzęgła auto gasło a pedał gazu nie reagował. Auto ma 106 tys. km przebiegu, rozrząd był robiony przy 77 tys. Silnik to Z18XE. Ktoś może mieć sugestie co to może być? Na komputerze pokazują się błedy -silnika : p0325 - Nieprawidłowy sygnał czujnika spalania stukowego 1 p0335 - Nieprawidłowy sygnał czujnika obrotów wału korbowego "A"- -moduł chłodzenia silnika - 163 i 17 Pozdrawiam Edytowane 22 Stycznia 2014 przez szary2   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/65658-stuki-brak-reakcji-na-gaz/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi