Gość aaamic Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Witam wszystkich i bardzo proszę o pomoc. Mam astrę 2 z14xe 1,4. r.2004. Mój problem trwa od dawna i nie za bardzo wiem jak go rozwiązać. Otóż wszystko jest w porządku poza falującymi obrotami szczególnie gdy jest wilgotno (ale to pikuś). Jadąc ,w chwili nagłego depnięcia na gaz.(nie do dechy lecz lekkiego przyciśnięcia go aczkolwiek gwałtownego) silnik traci moc. Prędkość spada do 20.a na gaz mogę deptać ile chcę i nie reaguje. Pedał gazu jest ok.(.sprawdzono.) . Gdy awaria ta wystąpi muszę się zatrzymać wyłączyć silnik, nacisnąć gaz hamulca do dechy i nie puszczając go przekręcić kluczyk by kontrolki się zapaliły. z powrotem wyłączyć kluczykiem,puścić hamulec i odpalić. Silnik dostaje mocy i wszystko gra. Operacja trwa 10 sekund.Tylko ja potrafie tym autem jezdzic.doszedlem do takiej wprawy ze juz mi sie to nie zdarza.ale co to za jazda.moge przyspieszac i wszystko jest normalnie.warunek taki ze z pedalem gazu trzeba sie obchodzic jak z kobieta delikatnie. Zadnych gwaltownych depniec.juz roznie mowili,ze sonda lambda ze pedal gazu.gdzies na jakim komputerze wyszlo ze przepustnica moze byc.nie wiem,a moze zawor egr? nie jestem specem.podejrzewam ze to jakaś bzdura.ale wszędzie chcą naciągać.teraz zastanawiam się nad kupnem i wymianą przepustnicy. POMÓŻCIE. MOŻE KTOŚ WIE CO MOŻE BYĆ TEGO PRZYCZYNĄ Aha czy przespustnicĘ idzie samemu wymienić   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/65691-problem-z-z14xe/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gawlak Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 podlacz pod kompa i podaj bledy a nie jakies strzelanie mowili ze przepustnica na jakiejs podstawie ?? pokazalo jej blad ?? jesli tak to czemu przyczepili sie pedalu gazu ?? wymienic mozna samemu tylko trzeba umiec krecic kluczami   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/65691-problem-z-z14xe/#findComment-519862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aaamic Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Tak pokazalo blad przepustnicy i pedalu gazu tak mi powiedziano. jak napisalem pedal gazu sprawdzilem wymieniajac chwilowo na identyczny i okazalo sie ze to nie to. Kluczami potrafie krecic tylko czy mozna cos schrzanic przy wymianie.czy poprostu wymontowuje jedna i w jej miejsce montuje druga.czy bedzie konieczna adaptacja.domyslam sie ze tez chciano mnie naciagnac poniewaz zaspiewali mi 1000 zl za uzywke przepustnicy.ja dzis kupilem uzywke za 70 zl do z14xe. Sprobowalbym sam ja wymienic jesli to polega rzeczywiscie tylko na. Odkreceniu paru srubek i podlaczeniu.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/65691-problem-z-z14xe/#findComment-519882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi