Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kam2128

Witam ostanio wymieniłem czujnik wałka rozrządu w mojej viki i po wymianie nie dało się usunąć błędu wyskakiwał od nowa po usunięciu czujnik marki topran- zamiennik teraz został wymieniony następny czujnik ale oryginał i też nie działa nawet wtyczka jest nowa wie ktoś co jest grane? Wcześniej śmigał na zamienniku prawie 2 lata a teraz taki cyrk proszę o pomoc bo auto stoi już tydzień i nie wiem co robić dalej

https://forum.opel24.com/topic/66394-czujnik-po%C5%82o%C5%BCenia-wa%C5%82ka-rozrz%C4%85du-du%C5%BCy-problem/

Gość MironRc

a nie pokazało Ci braku synchronizacji z Czujnikiem walka rozrządu? sprawdź go

Edytowane przez MironRc

Gość kam2128

niewłaściwy sygnał sensora wału rozrządczego 0341 tak pokazuje na nowym i na starym czujniku

nowy oryginał był mierzony i ma dobre parametry ponad normę ten zamiennik nowy trochę poniżej normy ogólnie w kablach nie ma przebicia żadnego a czy czujnik położenia wału może dawać podobne oznaki?

Ten błąd jak się okazuje jest bardzo upierdliwy. Zobacz np ten temat http://forum.opel24.com/topic/19444-pali-mi-sie-kontrolka-pomaranczowa/

Gość kam2128

czytałem ale niewiele mi to pomogło są dwie możliwości albo komputer świruje albo coś z czujnikiem wału to pierwsze bardziej prawdopodobne bo na kompie pokazuje tylko czujnik wałka i sondę ale sonda już dawno jest uszkodzona i w niczym to nie przeszkadza bo przeszedł w tryb serwisowy w razie czego orientuje się ktoś ile trzeba dać za sprawnego kompa bo nie wiem czy używkę brać pod uwagę jak powyżej 500 zł to chyba nie będę robił bo auto młodośc ma za sobą i sporo już przeszło

Sterowniki sypały się programowo.Poszukaj kogoś kumatego kto przepisze Ci sterownik.Z czujnikiem wałka to często w Omegach z tym silnikiem się działo.