Gość Draco Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Witam wszystkich. Mam następujący problem z moją Astrą. Na zimnym silniku "pływają" mi obroty 800-500-800-500... ale tylko po puszczeniu gazu i przez 3-4 sekundy później obroty zatrzymują się na 800 do momentu gdy znów dodam gazu. Dzieje się tak tylko przy zimnym silniku bo gdy rozgrzeje się do 80-90C problem ustaje. W tym samym czasie gdy obroty szaleją autem bardzo trudno jechać, brak mocy i bardzo słabo się rozpędza. Po nagrzaniu wszystko wraca do normy (dodam tylko że te objawy są zarówno na Benzynie jak i LPG). Do tej pory co zrobiłem to: Wymieniłem filtr powietrza i LPG, świece zapłonowe, sprawdziłem optycznie przepływomierz i tak samo przepustnicę (brak jakichkolwiek zanieczyszczeń). Najgorsze jest to że komputer nie pokazuje żadnych błędów. Proszę o pomoc i o sugestie co może powodować taki stan rzeczy. Zastanawiam się czy zabrudzony EGR może mieć coś z tym wspólnego? Zawór EGR jest przy turbinie więc nie mam jak tego sprawdzić, musiałbym wykręcać Turbo bo raczej inaczej się tam nie dostanę.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/67644-p%C5%82ywaj%C4%85ce-obroty-na-zimnym-silniku-brak-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w-komputera/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi